Cemaat BBP'ye el attı

Cemaat BBP'ye el attı

Mustafa Sarıgül'ü tabanına kabul ettiremeyen Cemaatin B planı oyları bölmek mi?

17 Aralık operasyonlarının arkasındaki güç olarak görülen Gülen Cemaati, İstanbul’da Sarıgül girişimi tabandan ters tepince oy bölme yöntemine başvuracak.


Darbe girişimi ve Cemaat yargısı kavramlarını Türkiye’nin gündemine getiren 17 Aralık operasyonlarının ardından bu girişimin arkasındaki güç olarak görülen Gülen Cemaatinin siyasi dengeleri değiştirmek için farklı planlar geliştirdiği konuşuluyor. 

A PLANI SARIGÜL’DÜ

Bilindiği gibi Cemaatin önümüzdeki ilk sandık tarihi olan yerel seçimlerde Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş’a karşı Sarıgül’ü destekleyeceği konuşuluyordu. Bunun yapının A planı olduğu yönünde kamuoyu oluşturulmuş, hatta Sarıgül’ün “Hoca beni oğlu gibi sever. Cemaat beni destekler” dediği bile gündeme gelmişti.

SARIGÜL ŞAKİRTLERLE FOTOĞRAFI…

Sarıgül ve Cemaat tabanının arasını bulma çabası bununla kalmadı ve geçtiğimiz günlerde Sarıgül’ün bir cemaat evinde ‘Abiler ve Şakirtler’ olarak bilinen cemaat mensuplarıyla çekilmiş fotoğrafları servis edildi.

TABAN İKNA OLMADI, B PLANI OY BÖLME

Tüm girişim ve kulis çalışmalarına rağmen Cemaat tabanının Mustafa Sarıgül ismine sıcak bakmadığı görüldü ve bu çabalar sosyal medyada da tepki ile karşılandı. 

Gelinen noktada Cemaatin B planını devreye koyduğu ve bunun da ‘Sağ seçmende oy bölme’ prensibi ile şekillendiği konuşulmaya başladı. İddiaya göre Cemaat sağ seçmenden oy almanın yolunu BBP ile ittifakta gördü ve Topbaş-Sarıgül makasının kapanması adına bu yönde görüşmeler başladı. 

Hürhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.