Cemaat namazı kılmak için camide terör estirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmişti.

Cuma namazı yerine evde öğle namazı kılınması tavsiye edilmişti. Bununla birlikte camilerde ferdi olarak ibadet yapmak isteyenler için camiler açık tutulacak. Ayrıca ezan ve salalar okunmaya devam edecekti.


Alınan karar Corona virüsü salgınıyla ilgili tehdit ortadan kalkıncaya kadar sürecek.

 

SAKARYA'DA CAMİ'DE NAMAZ KAVGASI

Sakarya'dan Gazi Süleyman Paşa Camii'nden gelen video görüntüsü ise izleyenleri şaşırttı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde cemaat camide namaz kılmak için adeta terör estiriyor. 

 

CAMİ İMAMI UYARDI

Cami imamı ise cemaatin bu namaz kılmak için çıkardığı olay karşısında koronavirüs önlemleri kapsamında alınan toplu namaz kılma yasağı kararını hatırlatarak vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. İmam: "Ben istiyor muyum ki cemaati arkada izlemek. Ben de namaz kıldırırım. Ama bugün yapmam çok yanlış. Devlet bir karar aldı  kılınmayacak diye. Diyanet Başkanı da onayladı. Lütfen camide cemaatla namaz kılmayalım. Herkes bireysel olarak namazını kılsın. Lütfen arkadaşlar. Bizi de zor duruma düşürürsünüz camileri kapatırlar. 

 

KAVGA ÇIKTI

İmamın uyarılarını dikkate almayan cemaat arasında isyan sesleri yükselirken grup arasında kavga çıktı. 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İzlenme: 864
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar