Cemal Kaşıkçı’yı böyle öldürmüşler!

Cemal Kaşıkçı’yı böyle öldürmüşler!

2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice infaz edilen Washington Post’un gazetecisi Cemal Kaşıkçı’ya ait olduğu iddia edilen görüntüler dünyayı sarsacak.

Suudi Arabistan’ın resmi olarak kabul ettiği Cemal Kaşıkçı cinayetinin yankıları tüm dünyayı sarsmaya devam ediyor.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ı fiilen yöneten Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın direktifleriyle İstanbul’a gelen 15 kişilik bir tim tarafından 2 Ekim tarihinde İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmüştü.

Kaşıkçı’nın vahşice bir şekilde katledilmesinin tüm dünyada büyük yankıları oldu. Suudi Arabistan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşmesinin ardından cinayeti kabul etmişti.

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülme anının görüntüleri ve ses kaydının MİT’in ve CİA’nın elinde olduğu da basının gündemine düşmüş ve bugüne kadar resmi bir yalanlama da gelmemişti.

ABD Başkanı Trump Kaşıkçı cinayetinin ardından, Suudi Arabistan ile yapılan silah anlaşmalarının devam edeceğini ancak, bazı yaptırımları da düşündüklerini açıklamış, bu gelişmelerin ardından başta İngiltere olmak üzere pek çok batı ülkesinin bugünlerde Suudi Arabistan ile 50 milyar dolarlık yeni anlaşmalar yaptığı haberleri de basına yansımıştı.

İngiliz Guardian Gazetesi’nin yazarı Owen Jones, yaşanan bu iğrenç alışverişi “İngiltere Suudi Arabistan’a ruhunu sattı. Yazıklar olsun.” İfadeleriyle çok ağır bir şekilde eleştirmişti.

Genelkurmay Askeri İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin de vahşi infaz hakkında flaş bir açıklamada bulunmuş, Cemal Kaşıkçı’nın sorgu ve öldürülme anının Suudi Arabistan’dan canlı olarak izlendiğini belirterek, Veliaht Prens’i üstü kapalı olarak isim vermeden hedef göstermişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Kaşıkçı cinayeti hakkında yaptığı açıklamada aranan cesedin Suudi Arabistan’a kaçan Başkonsolos’un evinin bahçesindeki kuyunun içinde olduğunu iddia etmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik birimleri Başkonsolos’un evinin bahçesindeki kuyunun aranması için izin istemesine rağmen Suudi Arabistan tarafından kuyunun incelenmesine bu izin verilmedi. Sonradan sadece kuyusundan su numunesi alınmasına izin verildi.

Tüm dünya Suudi Arabistan’ın vahşice katlettirdiği gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin ne olduğunu merak ediyor ve bir an önce bulunmasını istiyor. Ancak, artık devletler arasında bir “pazarlık” haline gelen bu iğrenç “tahsilat” ve “sus payı” trafiğinin içinde Cemal Kaşıkçı cinayetinin üstünün zamanla örtüleceği, hatta şimdiden örtülmeye başlandığı görülüyor.

Umarız bu vahşi ve alçak cinayete katılan ve emrini veren tüm katiller, azmettiricileri ve işbirlikçileri gerekli cezaları alırlar. Ve dünya Suudi Arabistan yönetimine bedelini en ağır şekilde ödetir.

 

Siyasetcafe.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir.

igdir-ovasi.jpg

feto-hapis.jpg

nihat-genc.jpg

menzil.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.