CHP adaylara taahhütname imzalattı

CHP adaylara taahhütname imzalattı

CHP'nin Yerel Seçim Stratejisi'ni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. Toplantıda CHP adaylarına taahhütname imzalatıldı.

CHP'nin Yerel Seçim ve Yerel Yönetimlerle İlgili Seçim Stratejisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Genel Merkezde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Yerel yöneticilerin belirlenmesinin yanı sıra hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adalet, eşitlik gibi devletin temel nitelik ve değerlerinin de oylanacağı bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz" dedi.
Bu süreçte CHP olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek, halkın beklentilerini bütünüyle karşılamak için çok yoğun çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, yerel seçim kampanyası hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti. Kampanyanın ilk aşamasında bugünün Türkiye'sinde CHP'nin durduğu yeri, üstlendiği tarihi işleve dair fikirleri halkla paylaşacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ayrıca CHP'nin Türkiye'ye dair hayallerini, "yeni Türkiye vizyonunu" da ortaya koyacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, kampanyanın ikinci ayağında da, partisinin yerel yönetimlerde gerçekleştireceği köklü değişiklikleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "O zaman göreceksiniz ki CHP kapsamlı bir yerel yönetim reformu hedefini önüne koymuş ve bunu detaylarıyla projelendirmiş tek parti olacaktır. Göreceksiniz ki CHP, hayatın her alanında insanların yaşam kalitesini artırmayı, kentlerin renkliliğini ve çeşitliliğini korumayı görev bilen bir yerel yönetim anlayışının biricik temsilcisidir" diye konuştu.

 

"11 YIL BOYUNCA ADIM ADIM HUKUK DEVLETİNE VE DEMOKRASİYE OLAN İNANCI YOK ETTİLER"

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini vurgularken, şöyle devam etti:


"Türkiye inançlar değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrıştırma politikalarının sonuna geldi. Son 11 yıldır Türkiye'nin büyük bir kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet, artık Türkiye'yi yönetemez halde. 11 yıl boyunca adım adım hukuk devletine ve demokrasiye olan inancı yok ettiler. Attıkları her adımda, yaptıkları her kampanyada öncelikle Türkiye'nin değil, partilerinin geleceğini düşündüler. Ülkeyi tek bir adamın gelecek planlarına mahkum etmek için yasal düzenlemelerle çalışmalarını sürdürdüler. İktidar, gücü elinde tutanların haksız kazanç makinesine dönüştürüldü. Şehirlerimizi bölüştürdüler, ormanlarımızı, kıyılarımızı... Bugün Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkarmak istiyorlar, kimsenin hukuk devletine demokrasiye olan inancı kalmadı."

 

"PANDORA'NIN KUTUSU AÇILDI"

 

Herkesin hukuk önünde, devlet organları karşısında kendisini eşit hissetmediği bir ülkede birlik de olamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, son yıllarda Cumhuriyetin tarihinin en tartışmalı mahkemelerine tanık olunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin geleceğine inanmış birçok masum insan, bu mahkemelerde sanık sandalyesine oturtuldu. Derken 17 Aralık 2013 geldi. Pandora'nın kutusu açıldı. 17 Aralık'tan beri ortaya saçılan suçlarını gizlemeye, yolsuzluklarını görülmez kılmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. 17 Aralık'tan beri her gün, her saat hukuk devleti ilkeleri çiğneniyor" diye konuştu.


Modern tarih boyunca, Türkiye'nin ne zaman birliğe bütünlüğe ihtiyaç olsa, adresin her zaman CHP olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bugün de Türkiye'nin birliğinin adresinin CHP olduğunu gören milyonların, geçmiş siyasi eğilimleri ne olursa olsun CHP etrafında toplanıyorlar. Çünkü CHP olarak, son yıllarda attığımız adımlarla Cumhuriyet değerlerine sarsılmaz bağlığımızdan, sosyal demokrasinin temel ilkelerinden hiçbir taviz vermeden özümüzü koruyarak kendimizi yeniledik, geliştirdik" dedi.

 

"CHP: TÜRKİYE'NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ"

 

Daha önce "Herkes İçin CHP" olan logo altı yazısı yerine, yerel seçimlerde CHP logosu altında "Türkiye'nin Birleştirici Gücü" sloganı kullanılacak. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:


"Kapılarımızı Türkiye'nin bütün renklerine, bütün kesimlerine, bütün sessizlerine ve kimsesizlerine açtık. Bugün Türkiye yeniden huzur, toplumsal barış istiyor. Türkiye özgürlük istiyor, fırsat eşitliği ve adalet istiyor. 2014 yerel seçimleriyle siyasette aklın ve ahlakın hakim olacağı yeni bir döneme adım atacağız. Bu yeni dönemde milletimizi bir kez daha birleştireceğiz. Halkımızın tüm kesimlerinin varlık içinde, birlik içinde özgür biçimde yaşayacağı Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz, Türkiye'yi hak ettiği demokrasiye kavuşturacağız, özgürleştireceğiz, kalkındıracağız. Bugün demokrasi, hukuk, sosyal adalet ve kardeşçe bir hayat temelinde Türkiye'yi birleştirebilecek tek güç CHP'dir. Hiç kimsenin farklı inancı, farklı yaşam tarzı nedeniyle dışlanmadığı bir ülkeyi kurabileceği tek güç CHP'dir."


Bu nedenlerle CHP'yi "Türkiye'nin birleştirici gücü" olarak tanımladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP logosunda bundan sonra hep bu ifadenin görüleceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Parti amblemimizin altında bundan sonra 'CHP: Türkiye'nin Birleştirici Gücü' yazacak. CHP, Türkiye'nin birleştirici gücüdür ve bu güç önümüzdeki döneme damgasını vuracak güçtür" dedi. Bu bilinç ve sorumlulukla oylara talip olurken, halkın istek ve taleplerine kayıtsız kalmalarının düşünülemeyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, CHP'nin temel vaadini ifade eden yeni sloganlarının da bu bakış açısını ortaya koyduğunu söyledi.

 

"VARLIK İÇİNDE, BİRLİK İÇİNDE, ÖZGÜR BİÇİMDE"

 

CHP Yerel seçimlerde "Varlık İçinde Birlik İçinde Özgür Biçimde" sloganını kullanacak. Kılıçdaroğlu, "Biz bu güzel ülkenin sınırları içinde sonsuza dek, hep birlikte varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşamak istiyoruz. Siyaseti de bu amaca ulaşmak için yapıyoruz. Bu nedenle, varlık, birlik ve özgürlük diyoruz. Bu üç hedeften hiç biri ötekilerden daha önemsiz ya da daha değersiz değildir. Biri olmadan diğeri de olamaz. İnsanlar kendilerini eşit hissetmiyorsa bu ülkede birlik yok demektir. Çözüm toplumun her kesimine yayılmış bir ekonomik büyüme, herkesin hukuk ve devlet önünde eşitliğine dayanan bir toplumsal birlik. Herkes için özgürlüktür. Ancak bunların olduğu bir Türkiye içerde mutlu, dışarda güçlü olabilir. İşte bu nedenle CHP insanların varlık içinde, birlik içinde ve özgür biçimde yaşayacağı bir Türkiye'yi kurmaya söz veriyor" diye konuştu.

 

"30 MART'TAN SONRA HER SABAH BİR ÖNCEKİNDEN DAHA AYDINLIK OLACAK"

 

CHP'nin her zaman "insan" diyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarlarında "insanı fakir ve zengin diye ikiye bölen konut projeleri olmayacağını" söyledi. CHP iktidarında çocukların sokakta kağıt toplamayacağını, mendil satmayacağını da ileri süren Kılıçdaroğlu, bütün enerjilerini vatandaşların daha çok kazanması için harcayacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında bütün vatandaşlarımız onuruyla, gururuyla varlık içinde yaşayacak. 30 Mart günü işte böyle bir Türkiye'nin, varlık içinde, birlik içinde ve özgür biçimde yaşayan bir Türkiye'nin kuruluşu yolunda ilk büyük adımı atacağız. 30 Mart günü kimsenin başkasının hayat tarzına karışmayacağı bir Türkiye'yi kurmak için sandık başına gideceğiz. 30 Mart günü insanın insana kulluğunu bitirmek için uzun bir yürüyüşe başlayacağız.


30 Mart'tan sonra her sabah bir öncekinden daha aydınlık olacak. Buna bütün yüreğimizle inanıyoruz. Çünkü 30 Mart'tan sonra Türkiye'de daha güçlü bir CHP olacak. Biz güçlendikçe Türkiye güçlenecek" dedi.

 

SEÇİM ŞARKISI DA HAZIR: "BİRLİK OLMAK HAKKIMIZ"

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından "Türkiye'nin Birleştirici Gücü" adlı bir dakikalık kısa film gösterildi. Filmde, "Devlet devlet olmaktan çıkarıldı, hukuk devletine inanç yok edildi. Bugün Türkiye yeniden huzur istiyor, toplumsal barış istiyor. Bu ülkenin ne zaman toplumsal birliğe ihtiyacı olsa adres hep CHP olmuştur. Bu kez de öyle. Eşitlik ve özgürlük isteyen herkes, Türkiye'nin bütün renkleri, bütün sessizleri, bütün kimsesizleri CHP etrafında toplanıyor. CHP, Türkiye'nin birleştirici gücü" ifadeleri kullanılıyor.


Filmin ardından ise, özel bir ajans tarafından hazırlanan CHP'nin yerel seçim şarkısı çalındı. Kılıçdaroğlu'nun miting görüntüleri ve vatandaşlarla bir araya geldiği fotoğrafları eşliğinde çalınan şarkıda, "birlik olma" teması vurgulanıyor. CHP'nin yerel seçim şarkısında, "Doğumuzla, batımızla, dilimizle, duamızla, umut dolu halkımızla birlik olmak hakkımız" sözleri ile "Varlık İçinde Birlik İçinde Özgür Biçimde" sloganı sık sık tekrarlanıyor. 

 

TAAHHÜTNAME İMZALAYACAKLAR

 

Toplantıda, belediye başkanları için hazırlanan "taahhütname" de okundu. CHP'de seçimi kazanan belediye başkanları tarafından imzalanacak taahhütname şöyle:


"Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adaylığı sıfatıma yüklediği tarihsel sorumluluğun bilincinde olarak; halkımızın yüksek iradesiyle göreve getirildiğim takdirde: Anayasa ve yasalara bağlılık içinde; Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğiyle; Demokrasi, temel insan hak ve özgürlükleri ve laik cumhuriyet ideallerine sahip çıkarak; Ulusal, toplumsal ve kamusal yaran her türlü yarardan üstün ve değerli görerek tüm gücümle çalışacağıma, Belediyenin sahip olduğu bütün yetki ve kaynakları: Toplumun bütün kesimlerinin yaşam kalitesini yükseltmek, kent yaşamım daha kolay ve daha güzel hale getirmek; Planlı kentleşme, şehircilik ve mimarlık kural ve ilkelerine bağlı kalarak kentin mimari, tarihsel ve kültürel dokusunu koruyarak geliştirmek; Altyapı hizmetlerini tamamlamak, güvenli, hızlı ve ucuz kent içi ulaşım sistemleri kurmak; Yoksulluğu kader olmaktan çıkararak, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam düzeyine sahip olmasını sağlamak; Hava, gürültü, su ve toprak kirliliğini ortadan kaldırarak kentin doğasını korumak; çevreyle uyumlu enerji kaynaklarının kullanımını özendirmek; Kadınların ve gençlerin istihdamına ve korunmasına yönelik özel önlemler almak; Engellilere, yaşlılara, şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak; Esnafın ve tüketicilerin dostu olarak, her iki kesimin de hak ve çıkarlarım koruyup geliştirmek; Kenti, demokratik yaşamın, hoşgörünün, toplumsal bütünleşmenin ve dayanışmanın geçerli olduğu bir yaşam alam haline getirmek; Etkili katılımcılık ve şeffaflık mekanizmaları kurup, yönetimde dürüstlüğü sonuna kadar uygulamak; Herkes için sanat ve küttür, her yaş için spor ve sağlıklı yaşam olanakları sağlamak; Kenti doğa, yaşamla buluşturup, kent bitkileri ve hayvanlarına da azami özen ve ilgiyi göstermek;


Böylelikle, herkesin 'varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde' yaşayacağı bir kent kurmak için kullanacağıma şerefim üzerine söz veriyorum."


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da büyük bir panoya yerleştirilen taahhütnameyi sembolik olarak imzaladı.

 

TEKİN: "SADECE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMEYECEK, ÜLKENİN GELECEĞİ TAYİN EDİLECEK"

 

Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yaptığı sunuş konuşmasında, Türkiye'de en ufak bir şeyi Başbakan'a sormadan yapmanın mümkün olmadığını ifade ederek, AK Parti döneminde yerinde yönetim anlayışının parça parça ortadan kaldırıldığını savundu. Mevcut Kentsel Dönüşüm Yasası'nı da eleştiren Tekin, "Türkiye'de bu yasa uygulamada olduğu sürece tek belediye başkanı var, Tayyip Erdoğan ve onun yardımcısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Son dönemlerdeki imar uygulamalarına baktığınızda bunu çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Telefonlarla imar uygulamalarının yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz" dedi. Siyasetin bu kadar kirlendiği bir dönemde, yerel seçim sürecinde olunmasına karşın tüm bunların konuşulma imkanının bulunamadığını söyleyen Tekin, "Bu hazırlık aşamasında birinci hedefimiz, 'yurttaşlarımız ne düşünüyor?' Yurttaşlarımızın taleplerini toplamak. İnanıyorum ki, bu dönem yurttaşlarımız sadece belediye başkanı seçmeyecek, aynı zamanda Türkiye'nin, çocuklarının geleceğini tayin edecek. Herkes bilmeli ki CHP, 76 milyonunun güvencesi olacaktır" diye konuştu.

 

GÜNAYDIN: "300'DEN FAZLA ANKET, 120 BÖLGEDE SANDIK"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, 67 gün sonra yerel seçimlerin yapılacağını belirterek, AK Parti'nin 358 iken kendilerinin bugüne kadar 900 belediye başkan adayını açıkladıklarını kaydetti. Adaylar belirlenirken 300'den fazla anket yapıldığını, yaklaşık 120 seçim bölgesinde üyelerin önüne sandık konulduğunu ifade eden Günaydın, "Bu süreçte bir milyona yakın üyemizden 200 bini belediye başkan adayını seçmek için oy kullandı" dedi.

 

İŞTE TAAHHÜTNAME

 

İşte adayların imzaladığı taahhütname:

 

chp taahhütname

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.