CHP'de ikinci Garaj Operasyonu

CHP'de ikinci Garaj Operasyonu

CHP'de açıklanan 21 Belediye Başkanının bazı ortak noktaları teşkilatta 'İkinci Garaj Operasyonu' söylemini gündeme getirdi. Peki nedir bu 'Garaj Operasyonu' ve bu adayların ortak noktaları…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz gün bazı illerle birlikte İstanbuL’un 21 ilçesinin adayları açıklandı. Bu adayların profillerine bakıldığında minimize edilmiş olan Alevi ve Kürtler ikinci Garaj operasyonu söylentileri ve tepkilerini beraberinde getirdi.


SADECE 2 ALEVİ VE 1 KÜRT ADAY VAR

CHP’nin İstanbul adaylarına bakıldığında 9 ismin Karadeniz’den 9 ismin çeşitli illerden olduğu görülürken yalnızca 2 Alevi ve 1 Kürt adayın olduğu dikkat çekti. 

İKİNCİ GARAJ OPERASYONU


Ortaya çıkan bu tablo sonrasında CHP kulislerinden, bazı isimlerin bu durumdan rahatsız olduğu ve ‘Partimizde ikinci Garaj Operasyonu yapılıyor’ diyerek karşı çıktıkları bilgisi sızdı. 

Peki nedir Garaj Operasyonu? Birincisi ne zaman kim tarafından yapıldı? İşte yanıtı:

GARAJ OPERASYONU NEDİR?

1989’da SHP (CHP)’nin başarılı profiline rağmen bu profilin Alevi ve Kürtlerin ağırlıkta olduğu bir yapı ile sağlanması bir grubu rahatsız etmiş ve bu grup Alevi, Kürt ve aşırı solcuları tasfiye etmek istemişti. 

Parti’nin Alevi ve Kürt partisi olmaması gerektiğine inanan bu ekip istenmeyen muhataplarını göndermek için çalışmalara başladılar. 

SARIGÜL BAŞROLDEYDİ

Bu çalışmaların başrolünde ise Ali Topuz ve Mustafa Sarıgül vardı. Söz konusu “Garaj toplantısı” da bu dönemde gerçekleşti. Ali Topuz’un başkanlığında Mustafa Sarıgül’ün işlettiği Şişli’deki “garaj”da yapıldı…

Toplantının amacı da SHP’den (CHP) Aşırı sol, Kürtler ve Alevileri Tasfiye etmekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.