CHP'de yine aday değişimi! Parti karıştı

CHP'de yine aday değişimi! Parti karıştı

CHP'de her gün devreye giren kişilere göre değiştirilen adaylar teşkilatı patlama noktasına getirdi. MYK'da da tam bir savaş yaşanıyor.

CHP’de yaşanan yerel seçim çekişmesi her geçen dakika sert dalgalanmalara neden oluyor. Kesinleşti denilen adaylar araya giren başka isimlerin ricası üzerine ya da Parti içerisinden güçlü isimlerin istifa kozunu kullanmasıyla değişebiliyor.


Bugün yapılan CHP MYK’da 5 kişilik komiteden çıkan isimler tartışma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye adaylığı konusunda Sarıgül’e rakip olan Gürsel Tekin edinilen bilgiye göre bu isimlere sert dille karşı çıktı.

GÜRSEL TEKİN: İSYAN BAYRAĞI ÇEKECEĞİZ

Komiteden çıkan isimlerin hep Mustafa Sarıgül’e yakın adaylarla belirlenmiş olması MYK’da sert tartışmaların çıkmasına neden oldu. İddiaya göre Gürsel Tekin MYK’ya gelmeden önce sabah saatlerinde telefonla bu isimlere karşı çıkarak “Artık bu kadar yeter. Bu iş bitti. İsyan bayrağı çekeceğiz. İstanbul’u Sarıgül’e teslim ettiniz” diyerek bu tartışmanın sinyalini verdi.

MUSTAFA SARIGÜL’ÜN ADNAN KESKİN RANDEVUSU

İsimlerin bu yönde bir kez daha değişmesi İBB adayı Mustafa Sarıgül’ün dün Ankara’ya gelerek Adnan Keskin’le özel görüşmesine bağlanıyor. 

İŞTE O İSİMLER

5 kişilik komiteden çıkan ve örgütte rahatsızlık meydana getiren isimler şöyle oldu:

Beşiktaş’ta Tonguç Çoban ismi belirlendi. Böylece Galatasaray’lı aday Mehmet Karlı boşa çıktı. Karlı da bu gerekçeyle Bakırköy’e kaydırıldı. Sarıyer ve Adalar’da mevcut başkanlar ile devam edilirken Beyoğlu Aylin Kotil’le devam edecek. Çekmeköy’de yine Mustafa Sarıgül’ün avukatı olarak bilinen Murat Haznedar yarışa dahil olacak. Bu arada Şişli'de de Hayri İnönü ismi tekrar öne çıktı.

KADIKÖY YİNE ERTELENEBİLİR

Bugün MYK sonrası Parti Meclisi toplantısında kesin isimler belirlenip açıklanacak. Fakat Kadıköy ve Çankaya'nın haftaya bırakılması da söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.