CHP'liler Partiyi basıp, yol kestiler

CHP'liler Partiyi basıp, yol kestiler

CHP'de ilçeler için belirlenen ve sürekli değişmesiyle borsaya dönen Belediye Başkan adayları tam bir iç krize dönüştü. Partililer Kılıçdaroğlu'nun yolunu kesti.

CHP, yerel seçimleri için aday belirleme aşamasında. Parti Meclisi toplantısı devam ederken, MYK’da öne çıkan isimlere itirazı olan bazı partililer genel merkezin önünde toplandı. Akşam saatlerinde ise Ankara'nın Çankaya ilçesi adayının Alper Taşdelen olarak açıklanması üzerine CHP'nin Çankaya üyeleri protesto eylemi yaptı.

 

KESİNLEŞEN HER ADAY KRİZ OLDU!

 

Sabah erken saatlerde genel merkezde başlayan yerel seçim mesaisi parti meclisi toplantısıyla halen sürerken, sürprizlerin de yaşandığı MYK'dan çıkan bazı isimler partililerin tepkisini çekti. Önce İstanbul ardından da Ankara’dan gelen iki ayrı grup, adı geçen adaylar nedeniyle tepkilerini ortaya koydular.


ADAYLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

MYK’da, kale olarak görülen ilçelerde köklü değişiklikliklere gidilmesi yönünde karar alındı. İstanbul'da, CHP yönetimindeki 13 belediye başkanlığından 8'inin değişmesi gündemde.

 

Adaylık için çok sayıda ismin yarıştığı Çankaya Belediye Başkanlığı için, Çankaya'nın eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen ismi ön plana çıktı. Yenimahalle'de mevcut belediye başkanı Fethi Yaşar’la devam kararı verildi.

 

GENEL MERKEZE BASKIN!

 

MYK’dan çıkan bu kararlar üzerine, genel merkez önünde iki ayrı grup toplandı. İstanbul’dan üç otobüsle gelen partililer, Sancaktepe’de ilk sırada yer aday yerine 3. sıradaki ismin adaylığını protesto etti. Akşam saatlerinde ise, Parti Meclisi’nde Çankaya için Alper Taşdelen isminin onay almasına tepki gösterenlerin protesto

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.