CIA: 'Kaşıkçı cinayetine veliaht prens yeşil ışık yakmış olabilir'

CIA: 'Kaşıkçı cinayetine veliaht prens yeşil ışık yakmış olabilir'

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), suikast emrine yeşil ışık emrinin sadece Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman olabileceğini ‘yüksek inançla’ değerlendirdiğini ifade etti.

CNN tarafından ortaya atılan iddiada, ABD haber kaynağı olarak gösterilirken, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Cemal Kaşıkçı cinayetindeki rolü için ‘yüksek inanca’ sahip oldukları bildirildi.

'Eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ise CNN'e önemli açıklamlarda bulundu. Clapper açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Eğer istihbarat topluluğu bir olay hakkında yüksek inanca sahip olduğunu söylüyorsa bunu dikkate almamız gerekiyor. Elimizde Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın doğrudan Cemal Kaşıkçı cinayetine emir verdiği bir video bulunmasa dahi birbirinden farklı kaynaklardan gelen bilgiler son derece ikna edici. Bu yüzden bu değerlendirmelerde bulunuluyor.  

CIA’in eski Rusya operasyonları Başkanı Steve Hall da Kaşıkçı cinayesindeki Prens Selman konusu ile  ilgili değerlendirmede bulundu. Hall, “Eğer Kaşıkçı’yı öldür emrini Suudi veliaht prens Selam vermiş ve bu ifade kaydedilmiş olsa dahi, bu ifade, herkes için analitik bir ifade içerir" dedi.  Hall, “NSA, CIA ya da başka bir istihbarat örgütü DNA türünden bir kanıtla gelmeli fikri yanlış bir varsayımdır. Bunu istihbaratçılar da siyasetçiler de çok iyi bilir” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.