CIA: Pentagon Kürtlerle çalışarak iyi bir iş yaptı

CIA: Pentagon Kürtlerle çalışarak iyi bir iş yaptı

CIA Başkanı Mike Pompeo, İslamcı militanlarla mücadelede Sünni ortaklara mutlaka ihtiyaç olduğunu, Savunma Bakanlığı’nın Kürtlerle birlikte Sünnilerle de çalışarak iyi bir iş yaptığını söyledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo, American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in ülkeyi eski Sovyetler Birliği’nin güçlü günlerine döndürmek istediğini savunan Pompeo, "Bu yönetim Ruslar’ı bulduğu her yerde püskürtmek gerektiğinin farkında" diye konuştu.

Mike Pompeo, DEAŞ ve El Kaide’yle mücadele içinse, “Zor hedefler olsa da savaş alanındaki başarı, gerçek fırsatlara ulaşmamızı sağlıyor. Cihatçıların yanında olmaktansa Amerika’nın yanında olmayı tercih eden daha fazla insan var” dedi.

Pompeo, İslamcı militanlarla mücadelede Sünni ortaklara mutlaka ihtiyaç olduğunu, Savunma Bakanlığı’nın Kürtler’le birlikte Sünniler’le de çalışarak iyi bir iş yaptığını dile getirdi.

Bir soru üzerine, Başkan Donald Trump'a hemen hemen her sabah dünyadaki güncel gelişmelerle ilgili brifing verdiklerini anlatan Pompeo, "O gece neler olduysa onlar hakkında konuyoruz. Bugün mesela Afrin'de yaşananların gündeme geldiğini tahmin edebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.