Ülkü Ocakları ile ilgili tasarının altından FETÖ çıktı

Ülkü Ocakları ile ilgili tasarının altından FETÖ çıktı

ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan Ülkü Ocakları'nın "yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılması tasarısının" arkasından Fetullahçı terör örgütü FETÖ çıktı.

Ülkü Ocakları ile ilgili ABD'nin skandal tasarısına başta MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere tepkiler yükselirken, tasarın mimarının FETÖ olduğu anlaşıldı.

Tasarıyı sunan Dina Titus'un, Fetulah Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter’le yaptığı toplantını zoom görüntüsü ortaya çıktı.

MHP Lideri Bahçeli, ABD Temsilciler Meclisi’nin Ülkü Ocakları kararına "Türkiye, ABD’nin 51’inci eyaleti değildir, sömürgesi değildir"

sözleriyle tepki göstermişti. 

 

ulku-ocaklari.JPG

Tasarıyı sunan Dina Titus (görüntülü toplantıda en sol yukarıda), Fetulah Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter’le (ortada altta) toplantı yaparken.

 

BİDEN'IN KABUL ETMESİ GEREKİYOR

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocaklarının “yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını” öngören bir maddeyi kabul etti.

Demokrat Nevada Vekili Dina Titus tarafından 2022 Savunma Bütçe tasarısına (NDAA) eklenen bir madde, Dışişleri Bakanlığının “Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olma kriterlerini karşılayıp karşılamadığının” araştırılmasının öngörüyor. Önceki gün Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesince kabul edilerek NDAA metnine eklenen madde, tasarının yasalaşmasının ardından 180 gün içinde Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin bir rapor hazırlayarak Kongre’ye sunmasını talep ediyor. Bakanlığın raporunda, Ülkü Ocaklarının yabancı terör örgütü kriterlerini neden karşıladığı ya da karşılamadığını değerlendirmesi de bekleniyor. Söz konusu maddenin bağlayıcı olabilmesi için Senato’da ve Başkan Biden tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

 

ulku-ocaklari1.JPG

 

SKANDAL KARARIN ALTINDAN FETÖ ÇIKTI

ABD'nin almış olduğu skandal kararın altından FETÖ çıktı. Tasarıyı sunan Dina Titus'un, Fetullah Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter’le yaptığı toplantının zoom görüntüsü sosyal medyaya düştü. Hatırlanacağı üzere FETÖ, geçmişte MHP'ye birçok tuzak kurmuş ancak Milliyetçi-Ülkücü Hareket bu tuzaklarını bozmuştu.

TITUS, ERMENİLERLE TOPLANTI YAPIP, AZERBAYCAN'A İŞGALCİ DEDİ

Söz konusu tasarıyı sunan Demokrat Nevada Vekili Dina Titus, Karabağ Savaşı devam ederken Ermeni diasporası ile toplantı yapmış, Azerbaycan'ı işgalci gibi göstermişti. 

 

ABD, Ülkü Ocaklarını neden istemez?

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.