Çıkış tüneli kömür karası!

Çıkış tüneli kömür karası!

Galatasaray Kulübü, Kayseri Erciyesspor ile oynayacakları maçta Arena'nın çıkış tünelini Soma'da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza ithafen yeniden düzenlendi.

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray-Kayseri Erciyespor maçı öncesinde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için Türk Telekom Arena'da bazı düzenlemeler yaptı.

 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Kayseri Erciyesspor ile yarın Türk Telekom Arena'da oynanacak maç öncesinde, futbolcuların sahaya çıktığı tünelin, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için kömür karası şeklinde düzenlendiği belirtildi.

 

Türk Telekom Arena'daki saha kenarı LED panolarda reklamları dönen sponsorlar ve reklam veren firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde yarınki maç sırasında, panolarda firma reklamlarının değil, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için mesajların yer alacağı kaydedildi.

 

FUTBOLCULAR PANKARTLA ÇIKACAK

Türk Telekom Arena'da kapalı tribüne, Ali Sami Yen Stadı'nda yıllarca asılı kalan "Soma kömür diyarı…" pankartının yarınki maçta yeniden asılacağı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Futbolcular ısınmaya çıkarken, Arena'nın çıkış tünelinde ışıklar karartılıyor. Futbolcular ve teknik heyet, başlarında, ışıkları yanan baretlerle yürüyerek sahaya geliyor. Arena'nın çıkış tüneli, Soma'da yitirdiğimiz canları hatırlamak için, onların hayatlarını kaybettiği maden ocaklarının tünellerine dönüşüyor. Taraftarlarımız, futbolcularımız, teknik heyetimiz, kısacası statta bulunan herkes, alkışları ve dualarıyla şehit madencilerimizi anıyor."

Futbolcuların, seremoniye Soma'da hayatını kaybeden madencilerin yasını tutmak için hazırlanan "Ne sarı ne kırmızı, her yer kömür karası" pankartıyla çıkacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.