Çin Büyükelçisi'nden dikkat çeken ifade! Tayvan'ın işgalinden sonra toplama kampları kuracaklarını itiraf etti

Çin Büyükelçisi'nden dikkat çeken ifade! Tayvan'ın işgalinden sonra toplama kampları kuracaklarını itiraf etti

Çin'in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, Tayvan'la "yeniden birleşme" sonrası toplama kampları kuracaklarını itiraf etti.

Çin'in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, Tayvan'ın işgal edilmesinin ardından adada "yeniden eğitime" başlayacaklarını söyledi.

Fransa medyasından BFMTV'ye röportaj veren Lu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretini değerlendirdiği sırada dikkat çekici bir itirafta bulundu.

Lu, Tayvan'la "yeniden birleşmelerinin" akabinde adada halkın "yeniden eğitime" tabi tutulacağını açıkladı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) yönetimi, Doğu Türkistan'da yaygın olarak kurduğu toplama kamplarının "yeniden eğitim merkezi" olduğunu iddia ediyor.

 

UYGUR SOYKIRIMI

 

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ila 3 milyon arasında Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek soydaşımız sözde "yeniden eğitim" için toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, bir süre önce yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.