Çin ve Hindistan arasında savaş çanları!  Çıkan çatışmada 60 asker öldü

Çin ve Hindistan arasında savaş çanları! Çıkan çatışmada 60 asker öldü

Nükleer silah sahibi olan Çin ve Hindistan arasında savaş çanları çalmaya devam ediyor.

Nükleer silah sahibi olan Çin ve Hindistan arasında savaş çanları çalmaya devam ederken Hintli Ulaşım Bakanı yaşanan çatışmada en az 40 Çin askerinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Çin ve Hindistan arasında uzun zamandır tartışmaya neden olan Galwan Vadisi'nde geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan çatışmada 20 Hindistan askeri hayatını kaybetmiş, en az 76 asker de yaralanmıştı. Çin kanadından konuya ilişkin açıklama yapılmazken Hindistan Ulaşım Bakanı Singh, "Bizden 20 asker öldüyse onlarda zayiat en az iki katı olmalı" ifadelerini kullandı.

 

ÇİN ZAYİATLARI AÇIKLAMIYOR

 

Singh, Cumartesi günü Tv News24 kanalına yaptığı açıklamada, "Eğer bizim (Hindistan) 20 askerimiz öldüyse onların tarafında (Çin) zayiat en azından iki katı olmalı" dedi. Daha önce ordunun başında bulunan Singh konuya ilişkin herhangi bir kanıt sunmadı ancak Çin'in 1962 yılında yaşanan gerilim dahil tarihi olarak savaşta hayatını kaybedenlere ilişkin açıklama yapmadığının altını çizdi.

 

ÇİN ASKERLERİ İADE EDİLDİ

 

Çin'de devlet yönetimindeki Global Times'tan yapılan açıklamada Çin tarafında da zayiat olduğu açıklanmış ancak detay vermemişti. Singh çatışmalar sırasında Hindistan tarafında kalan askerlerin Çin'e iade edildiğini ifade etti.

Hindistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Bharat Bhushan Babu, Singh'in konuya ilişkin açıklamalarıyla ilgili sorulara yanıt vermeyi reddetti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.