Çin'den itiraf gibi açıklama: Yarasa ısırınca Kovid bulaştı

Çin'den itiraf gibi açıklama: Yarasa ısırınca Kovid bulaştı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün çıkışına ilişkin kritik bir itiraf geldi.

Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan Yeni Tip Koronavirüs ( Kovid-19) dünya genelinde 200'den fazla ülkede hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütüne bağlı uzmanlar virüsün kaynağında inceleme yapmak üzere Çin'e giriş yapmıştı. Çin Komünist Partisinin tüm engellemelerine rağmen ülkede DSÖ araştırmaya başlarken, Çin'den itiraf gibi açıklama geldi. 

 

YARASA İĞNE GİBİ ISIRDI

 

Daha önce salgının Wuhan'dan çıktığını kabul etmeyen Çin yönetimi, virüsün İtalya'dan ve hatta Hindistan'dan Çin'e bulaştığını iddia etmişti. Aralık 2019 tarihinde salgının ilk çıktığı sıralarda dünya kamuoyuna virüsün Wuhan'da bulunan laboratuvarlarda üretildiği yönünde komplo teorileri ortaya atılmıştı. 

Çin Wuhan kentinde virüsün ortaya çıkışına ilişkin kritik bir itiraf geldi. Wuhan'da bulunan laboratuvarlarda çalışan Çinli bilim adamları, mağaralarda araştırma yaparken yarasaların saldırısına uğradığı itiraf etti. 

İngiliz gazete Daily Mail’de yer alan habere göre, ismini açıklamayan bir Çinli bilim insanı mağarada numune toplarken bir yarasanın dişlerinin lastik eldivenlerinden "iğne gibi" geçtiğini söyledi.

 

DSÖ'NÜN KURALLARINA AYKIRI ÇALIŞTILAR

 

Haberde aynı zamanda Çinli bilim adamlarının Dünya Sağlık Örgütünün kurallarını açıkça ihlal eden Çinli bilim adamlarının bir televizyon ekibi tarafından 2017'de görüntülendiği belirtiliyor. Görüntülerde bilim adamlarının yarasaları eldivensiz tuttuğu ve maskesiz bir şekilde 'canlı virüsler' üzerinde çalıştıkları görülüyor.

 


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.