Çin'den skandal Kur'an-ı Kerim hamlesi! Yeniden yazılması için harekete geçti    

Çin'den skandal Kur'an-ı Kerim hamlesi! Yeniden yazılması için harekete geçti    

Çin yönetimi Kur'an-ı Kerim'in yeniden yazılması için harekete geçti.   

Başta dini özgürlükler olmak üzere, her türlü hürriyetin günden günde kısıtlandığı komünist Çin'de, Şi Cinping yönetimi, Kur'an, İncil ve Budist Sutraların meallerinin Maoist Çin Komünist Partisi'nin ideolojisine göre yeniden yazılması için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz kasım ayında, Çin Komünist Partisi'nin daimi üyesi ve Başbakan Yardımcısı Wang Yang'un yönetiminde, ülkenin en önemli dini inanç gruplarının temsilcilerinin davet edildiği bir sempozyum düzenlendi.

Wang, ülkedeki dinlerin Çin kültürü ve Komünist Partisi'nin doktrinleri ile uyumlu bir şekilde yorumlanması gerektiğini savundu.

Çin devlet haber ajansı Xinhua'nın yayınladığı toplantı özetinde, "Dini metinlerin eksiksiz bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde uygunsuz olan içeriklere değişiklikler yapılmalı ve metinler yeniden çevrilmeli" ifadesi dikkat çekiyor.

 

DİNLERİ ÇİNLİLEŞTİRMEK İSTİYORLAR

 

Ana kültlerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu toplantı, ekim ayının sonunda Komünist Partisi'nin genel kurulununda alınan kararların uygulanması için yapıldı.

Çin Komünist Partisi, dış ülkelerininden etkisinden bağımsız, Maoist ideolojiye bağlı bir yaşam modeli oluşturmayı hedefliyor. Bunun için dış ülkelerin "müdahale vesilesi" olarak gördüğü dinleri "Çinlileştirmek" istiyor.

Pekin yönetimi tarafından kapatılan camilerden bir kısmı tamamen yıkılırken bir kısmı da Çin Komünist Partisi'nin irtibat büroları haline dönüştürüldü.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.