Çinliler bakırı altın yaptı

Çinliler bakırı altın yaptı

Çinli bilim insanlarının bakırı altına dönüştürebildikleri ifade edildi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

South China Morning Post Gazetesi’nde yer alan habere göre; Çinli bilim insanları, bakırı altına dönüştürebiliyor. Habere göre; Bilim insanları, bakırı ‘neredeyse altın’ sayılabilecek, altının özelliklerine çok yakın bir maddeye dönüştürdü.

Bu yeni maddenin Çin ekonomisine büyük katkı yapması bekleniyor.

Çinli bilim insanlarının bu başarısı Science Advances isimli dergide yayımlandı. Araştırma ekibinin ucuz olan bakırı altına çok yakın bir maddeye dönüştürdüğü ifade edildi.

Çin Bilimler Akademisi’nin Dalian Kimya ve Fizik Enstitüsü’nde görevli Profesör Sun Jian ve meslektaşlarının deneyde kullandıkları bakıra, elektrik yüklü sıcak argon gazını yüksek basınçla fışkırttıkları, hızla hareket eden ionize parçacıklar hedeflenen bakır parçasının atomlarını koparıp ayırdığı ve bu kopan atomların soğuyarak toplaşıp her biri sadece birkaç nanometre çapında kumsu tanelerden oluşan bir tabaka oluşturduğu belirtildi.

Çinli bilim insanları elde edilen bu maddeyi alıp sadece değerli metallerin başarıyla kullanılabildiği bir kimyasal reaksiyon olan kömürü alkole çevirme işleminde kullandılar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.