Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın görevini bırakan birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'ın görevini bırakan birinci Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile telefonda görüştü.

Erdoğan bu görüşmede, Nazarbayev'in cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılma yönünde aldığı kararın, Kazak halkı ve devleti için hayırlı olması temennisinde bulundu.

NAZARBAYEV İSTİFASINI BU SÖZLERLE DUYURDU

Nazarbayev, görevini bıraktığına dair Kazakistan halkına yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında tarihi kararını şöyle duyurdu: "Sevgili Kazakistanlılar, yurttaşlar, yoldaşlar. Bugün, hep birlikte inşa ettiğimiz devletimizin tarihinin en önemli anlarından birinde size hitap ediyorum. 30 yıla yakın bir zaman diliminde Kazakistan halkının devlet başkanı olarak görev yürüttüm. Halkım bana bağımsız Kazakistan'ın ilk cumhurbaşkanı olma fırsatı verdi. Kendim için zor bir karar ancak yetkilerimi cumhurbaşkanı olarak sonlandırmaya karar verdim."

NAZARBAYEV’İN BAZI GÖREVLERİ DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada, yalnızca Kazakistan Devlet Başkanlığı yetkilerini bıraktığını vurgulayan Nursultan Nazarbayev, ülkenin en önemli kurumu olan Güvenlik Konseyi Başkanlığı ve Nur Vatan Partisi Başkanlığı görevlerine devam edeceği bildirildi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.