Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'un memleketleri kardeş şehir oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'un memleketleri kardeş şehir oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un memleketlerinin belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Rize'de bir otelde yurt içinden ve yurt dışından gelen belediye başkanlarının katılımıyla Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin belediyesi ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kırgızistan'ın Sadır Caparov'un memleketi olan Kırgızistan'ın Tüp ilçesi Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

 

"BUNDAN SONRA DA İKİ ŞEHRİN ARASINDA BU KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ DEVAM EDECEK"


İmzalanan protokol ile iki şehrin kardeşliğinin devam edeceğini belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Bu Rize'deki 2. Toplantımız, ev sahipliği yapmaktan da gurur duyuyoruz. Hem belediyelerimiz adına hem de ilimiz adına inşallah bugün güzel bir program olur. Bizim içinde önemli olan Kırgızistan devleti başkanı olan Sadır Caparov'un doğduğu şehir olan Tüp ilçesi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın şehri olan Rize'nin kardeş belediye olması meclislerinden böyle bir karar alması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Dünden beri Başkanımla görüşmeler yaptık. İnşallah bundan sonra da iki şehrin arasında da bu kardeşlik köprüsü devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

"KIRGIZİSTAN BAŞKANIYLA TÜRKİYE CUMHURBAŞKANININ MEMLEKETLERİNİN KARDEŞ OLMASI TARİHTE İLK KEZ YAŞANMAKTADIR"


Türkiye Cumhurbaşkanı ve Kırgızistan Cumhurbaşkanının memleketinin kardeş olmasının tarihte ilk kez yaşandığını ifade eden Kazakistan'ın Tüp ilçesi Belediye başkanı Kanybek Adiev, "Sevgili Rizeliler iyi bir gelecek için parlak bir gelecek için bizi birleştiren Allah'a şükürler olsun. Attığımız her adım kötülükten uzak iyiliğe vesile olsun. Kazakistan'ın Tüp şehrinin Türkiye'nin Rize şehrinin kardeş şehri olmasına 2 ülkenin liderleri vesile olmaktadır. Bildiğimiz kadarıyla da bu iki ülkenin tarihindeki ilk olaydır. Kırgızistan başkanıyla Türkiye Cumhurbaşkanının memleketlerinin kardeş olması tarihte ilk kez yaşanmaktadır. Kırgızistan Cumhurbaşkanı göreve geldiğinden beri sosyal hayatta ekonomide iyileşme yaşanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı da göreve başladığından beri ekonomiyi ve sosyal hayatı geliştirdiğini bilmekteyiz ve gayri safi yurt içi hasılasını yüzde 8 arttığı bilinmektedir. Bugün protokolden sonra Rize şehriyle daha yakından çalışacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

 

"KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİSİNİN BAŞLANGICINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"


Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Bugün 2 önemli programımız var. Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize ile Kırgızistan Cumhurbaşkanının memleketi Tüp şehri arasında kardeş şehir ilişkisinin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin temel amaçlarından bir tanesi de coğrafyamızda ki belediyeler arasında kardeş şehir ilişkisi yürütmek. Bu manada ülkelerimizin kardeşliğine, şehirlerimizin kardeşliğine ilave ediyoruz. Bugünde bu önemli imza ile Türk dünyası adına büyük bir başlangıç olacak" dedi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.