Cumhurbaşkanına hakaret etmişti cezası belli oldu

Cumhurbaşkanına hakaret etmişti cezası belli oldu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a verilecek cezayı onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını oy birliğiyle onadığı öğrenildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin Olcay hakkında verdiği ve ertelediği karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları tarafından temyiz edildi.

 

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; temyiz üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesinin gündemine geldi. Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin kararını irdeleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Olcay'a verilen ve ertelenen cezayı oybirliğiyle onadığı aktarıldı.
 

Olcay'ın Türk Ceza Kanunu'nun 53/1. maddesindeki bazı haklardan yoksun bırakılmasına karar verilmesini yerinde görülmedi. Gerekçede, kısa süreli hapis cezasının ertelenmesi durumunda hak yoksunluğuna hükmedilemeyeceği belirtildi.

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 155 Polis İhbar Hattı'nı arayan bir kişinin, Zuhal Olcay'ın, 5 Ağustos 2016'da, Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını ilettiği belirtilmişti.
İddianamede, Olcay'ın sahne aldığı mekanda şarkı söylerken, şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarladığı, aynı zamanda şarkı söylerken el işareti yaparak alenen hakaret ettiği kaydedilmiş,
İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi de Olcay'ı 10 ay hapse mahkum etmişti.

 

İstinaf mahkemesi cezayı 1 yıl 2 aya çıkarmıştı. Daire, Olcay'ın geçmişi, yaşı ve eylem sonrası davranışlarını takdiri indirim nedeni sayarak bu cezayı cezayı 11 ay 20 güne indirmişti.

Ceza Dairesi, sanığın geçmişi, ekonomik ve sosyal durumu, olaydan sonra duyduğu pişmanlığı dikkate alarak, verilen hapis cezasının ertelenmesine, Olcay'ın 1 yıl 6 ay süreyle de denetime tabi tutulmasına hükmetmiş  Erdoğan'ın avukatları ise kararı temyiz ettiği söylenmişti.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.