Cumhurbaşkanlığı Sarayı kuşatıldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kuşatıldı!

Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah'ın konvoyuna Husi Ensarullah örgütü militanları tarafından silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırının ardından Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı.

Yemen Enformasyon Bakanı Nadiye es-Sekkaf sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve danışmanı Salih es-Sammad ile yaptıkları toplantıdan çıkan Başbakan Bahhah'ın konvoyuna Husi militanları tarafından ateş açıldığını belirtti.

 

HUSİ LİDERE DE ATEŞ AÇILDI 

 

Sekkaf, Husilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Danışmanı Sammad ve Ensarullah Örgütü lideri Abdulmelik el-Husi'nin Temsilcisi Mehdi el-Meşşat'ın içerisinde bulunduğu konvoya da başka bir silahlı saldırı düzenlendiğini ifade etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı vurgulandı.



 

MİLİTANLAR SARAYI KUŞATTI 

 

Silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı.



Şii militanlar ile saray muhafızları arasında çıkan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Çıkan çatışmalar nedeniyle askerler de tank ve ağır silahlarla sarayın etrafını kapattı; muhafızlar ise saraya giden bütün yolları kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.