Daha 17! Tacize uğrayan kız kendini ağaca astı

Daha 17! Tacize uğrayan kız kendini ağaca astı

Evlerinin bulunduğu sokağın sonundaki ağaçta babası tarafından asılı olarak bulunan genç kızın (17) trajedisi herkesin yüreğini burktu. Onun hatırlanması adına ağacın ‘Güzelliğin sembolü’ olarak anılmasına karar verildi. Ağaç anıta dönüştü.

İngiltere'de yaşanan acı olayda genç kız, bakıcılığını yaptığı 50 yaşındaki adam tarafından tecavüze uğradı. Günden güne sessizleşen ve içine kapanan kız, kendini ağaca astı.

Genç kızın babası köpeklerini yürüyüşe çıkardığı sırada kızının intihar ettiği manzarayla karşılaştı, sağlık ekipleri ve polisler geliyorlardı.

 

kendini-asti-1.JPG

Durham’da yaşayan Quinn, evden çıkcağını haber vermeden hemen önce en sevdiği yemek olan ‘chicken korma’ yı sipariş etmişti.

Sadece dakikalar sonra ‘eğlenceli ve kibar’ genç kız intihar etti.

Annesinin The Mirror Online’ da yer alan ifadeleri ise şu şekilde: 

‘Quinn bizim 17 yaşındaki deli dolu ve inatçı olan güzel kızımızdı. Bir gün ne yazık ki hayatın onun için fazla zor olduğuna karar verdi’

Quinn’in intihar günü evde geçirilen normal bir gün olarak tasvir ediliyor. Annesi ile dışardan yemek söylemeden önce fırında bir şeyler pişirip sonra televizyon izlemişler ve genç kız daha sonrasında dışarı çıkmıştı.

Perişan haldeki baba David (38), 20 dakika sonra kadar köpeklerini gezdirmeye çıkardığında sokağın sonunda ambulans ve polis ekiplerini görmüştü.

Perişan haldeki anne ve baba, kızlarının evden çıkarken anahtarı almadığını fark ettiklerinde en kötüsünden korkmuş olduklarını ifade ettiler.


Quinn’in kendisini astığı ağaç mumların, çiçeklerin, ışıkların ve kuş evlerinin bulunduğu bir anıt haline getirildi. Ailesi önceleri acılarını azaltmak için ağacı kesmek istediklerini söylediler fakat şuan bir anıta dönüştürülmüş durumda. Ayrıca anıtta bir de bir çit üzerine yerleştirilmiş, genç kıza adına bir levha da bulunmakta.

Genç kızın annesi, Tracey kızının davranışlarında, 50 yaşlarındaki bir adamın kızına 3 ay süreyle 2016’da istismarla suçlanmasının ardından bir takım garipliklere rastladığını ve ruhsal çöküntüye uğradığını belirtti. Durham polisi olayı ve şüphelileri araştırdı ancak herhangi bir tutuklama olmadı.

 

Babanın ifadelerine göre: ‘Kızımızda bu olaydan sonra bir değişim gördük. İçine kapanmaya ve gizemli davranmaya başladı. Evden çıkmaz insanlarla birlikte olmak istemez hale geldi, keyifsizdi.’

 

kendini-asti-2.JPG

"İnsanların içindeki  iyiliği görürdü her zaman, bu olaydan sonra insanlara güveni sarsıldı"

 

Quinn 8 hafta boyunca bir sosyal hizmet uzmanı tarafından görüldü ve  Mart 2017’de CHAMS denetimi altına alındı.

Genç kıza, ruh halinin kötüleştiğini hissettiğini söylemesinin ardından anti-depresan verilmeye başlandı.

Genç kızın ailesi aynı durumdan dolayı sıkıntı çeken aileler için ‘Quinn’s Retreat’ adında bir bağış organizasyonu başlattı.

 

Çeviri: Merve Öztürk 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.