DEAŞ'a sanal alem darbesi !

DEAŞ'a sanal alem darbesi !

Terör örgütü DEAŞ’ın internette eleman devşirmek ve sempatizanlarını kışkırtmak amacıyla yapmış olduğu eylemlere Avrupa ve ABD polisi sessiz kalmadı. DEAŞ'ın yayın kanallarına operasyon yapıldı. İşte detaylar;


Avrupa ve ABD polisi, DEAŞ'ın internet üzerinden yapmış olduğu provokasyonlara karşı önlem almak amacıyla DEAŞ’ın propaganda kanallarının serverlarına operasyon düzenledi. Operasyonla DEAŞ'ın kanalları kapatıldı. Amaq haber ajansı, al-Bayan radyosu, Halumu ve Nasher gibi DEAŞ'a ait olan siteler özellikle hedef alındı. DEAŞ serverları etkisiz hale getirildi ve bu serverları kullanan kişiler tespit edilip yakalandı. 

Operasyon, Europol tarafından yönetilerek ortak zamanlı olarak gerçekleştirildi. Europol Başkanı Rob Wainwright, “Bu operasyonla, DEAŞ’ın internet yoluyla proopagandasını yapmasına ve Avrupa’daki gençleri radikalleştirmesine karşı büyük bir darbe indirdik. Sahada sıkıştırılmışlardı, şimdi de internet platformunda çok kötü şekilde sıkıştırıldılar ve darbe yediler. Korkunç propaganda videolarını ve mesajlarını yaymalarını sağlayan teknik altyapının internet iletişimi kesildi” sözleriyle konuyu aydınlattı. 
Europol 2015 yılında Amaq hakkında uyarılar da bulunuyordu. 

siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.