Dendias Fener Patriği Bartholomeos’la görüştü

Dendias Fener Patriği Bartholomeos’la görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi.

Dün sabah saatlerinde İstanbul’a gelen Dendias, Beyoğlu’nda bulunan Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na geçti. Ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos geldi.

Bartholomeos’u kapıda Bakan Dendias karşıladı. Daha sonra ikili bir saati aşkın süre görüştü. Görüşmede Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou da hazır bulundu. Görüşme sonrası kısa bir konuşma yapan Bartholomeos, “Sayın Bakan ile çok samimi, dostane bir sohbetimiz oldu. Yunanistan’ın birkaç bölgesinde patrikhanemizin yetkisi var, salahiyeti var. Kuzey Yunanistan’daki metropolitlerde, Girit Adası’nda, On İki Adalar’da bizim patrikhanemizin salahiyeti var. Bu bölgeleri kilise açısında, din açısından bu bölgeleri ilgilendiren konuları dile getirdik, müşterek konuları görüştük. Bakan Dendias’a yarın (bugün) Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olmasından ötürü çok memnun olduğumuzu söyledim” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ise ardından Yunanca yaptığı konuşmasında görüşmeden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Yarın da arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğiz. Güzel bir görüşme olacağına inanıyorum” dedi.

Dendias görüşme sonra yine Beyoğlu’nda bulunan Özel Rum Lisesi’ni ziyaret etti. Yürüyerek liseye giden Dendias’a Georgia Soultanopoulou eşlik etti ve okul hakkında bilgi verdi. Dendias okul ziyareti sonrası Ankara’ya gitti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.