Deniz salyası hangi plajlarda var? Deniz salyası olan yerde denize girilir mi?

Deniz salyası hangi plajlarda var? Deniz salyası olan yerde denize girilir mi?

Denize girmek isteyen vatandaşlar deniz salyası (müsilaj) nedeniyle oldukça endişeli. Özellikle Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası tehlikesi Ege Denizi'ne doğru ilerliyor.

 

Denizlerimiz deniz salyası (müsilaj) istilası altında. Marmara Denizi'nin üstünü kaplayan deniz salyası tabakası vatandaşları endişelendiriyor.

Havaların ısınmasıyla denizler girmek isteyenler deniz salyası nedeniyle bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçiriyor. Özellikle Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası sahil ve plajları etkisi altına aldı.

MÜSİLAJ TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaşanan gelişmeler üzerine "Marmara Denizi Eylem Planı"nı hayata geçirdi. Bu kapsamda İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve İzmit'te müsilaj temizleme işlemi yapıldı. 

Deniz salyası hangi plajlarda var?

Denize girmek isteyen ancak deniz salyası (müsilaj) nedeniyle endişe eden vatandaşlar Deniz salyası hangi plajlarda var? sorusunu araştırmaya başladı. Deniz Salyası mavi bayraklı pilajlarda bile görülmeye başlandı. Deniz Salyası özellikle Marmara Denizi'nde etkisini gösterdi.  İstanbul, Adalar, Tekirdağ, Çınarcık, Bursa, Erdek, körfezler, kıyılar ve denizin derinleri de dahil olmak üzere tüm Marmara, yoğun müsilajın etkisi altında. Kadıköy Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Sahili ve Moda Sahili'ni müsilaj olarak bilinen deniz salyası kapladı. Müsilaj Gemlik-Mudanya sahillerini boydan boya sarmış. Kurşunlu ve Altıntaş sahillerinde etkisini sürdürüyor.

Müsilajlı (deniz salyası) olan denize girilir mi?

 

Milliyet'ten Meltem Günay'ın haberine göre; Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu üyesi Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Soysal, müsilajın olduğu yerlerde denize girmenin doğru olmadığını vurguladı. Dr. Soysal, “Çünkü orada bir kokuşma ve çürüme var. Marmara bir iç deniz ve yıllardır o bölgedeki bütün endüstriyel ve kentsel sıvı atıklar bu denize boşaltılıyor. Bu kadar çok atık boşaltılırsanız ve buraya bir foseptik çukuru muamelesi yaparsanız burada bir kokuşma başlar ve bu kokuşmanın etkisiyle bugünkü tablo ortaya çıkar. Bu bölgede denize girmek doğru bir şey değil. Sonuç olarak biyolojik açıdan kirli bir ortam. Mikroorganizmalar açısından kirli bir ortam. Cilt hastalıklarına, eğer ağız yoluyla alınırsa da ishalli hastalıklara da yol açar” dedi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.