Deprem sonrası Malatya Valisi ve Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama

Deprem sonrası Malatya Valisi ve Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama

AFAD'dan gelen bilgiye Malatya Pütürge'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Malatya Valisi ve Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre Malatya’nın Pütürge ilçesinde, saat 21.06’da, yerin 7 kilometre derinliğinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise Malatya’nın Pütürge ilçesindeki depremin büyüklüğünü 5.3 olarak kayıtlara geçti. Olay yerinden edinilen ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Pütürge ilçesinin geçtiğimiz aylarda depremin gerçekleştiği Elazığ’ın Sivirce ilçesine yakın olduğu biliniyor.

MALATYA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, ”Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.” dedi.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA
Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan CNN Türk canlı yayınında “Şimdiye kadar olumsuz bir durum yok.” açıklamasında bulundu.

 

BAŞKAN SÜLÜK: HASAR DIŞINDA BİR SIKINTIMIZ YOK

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Şiddetli bir deprem yaşadık. Bütün köylerimize ulaştık. Şu ana kadar bir can kaybı bilgisi, yada göçük altında olan kişiye ilişkin bilgi gelmedi. Şu anda hasar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Daha önce hasarlı olup bugün derinleşen çok binamız var. Vatandaşlarımız şu anda korktukları için sokaktalar. Yeni binalarda bir hasar yok. Bundan sonra da hasar olacağını düşünmüyoruz. Çadır dağıtımı planını yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemelerini, yardım taleplerini bize ulaştırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Ayrıntılar geliyor…

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.