Derbi İçin Başbakan'dan Jet Soruşturma Talimatı

Derbi İçin Başbakan'dan Jet Soruşturma Talimatı

Başbakan Yıldırım, dün akşam yapılan derbi müsabakada Galatasaray tribünlerinde açılan pankartla ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray rakibi Fenerbahçe'ile karşı karşıya geldi.

Golsüz eşitlikle tamamlanan derbi karşılaşmasından evvel sarı-kırmızılı taraftar grubu UltrAslan'ın da yer almış olduğu Odeabank tribününde önce Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor" ve "Ayağa kalk" pankartları açılmış, ABD'li aktör Sylvester Stallone'nin Rocky Balboa karakterini canlandırdığı Rocky filminden esinlenip hazırlanan görsel makaralı sistemle tribüne asılmıştı. Pankart ile ilgili bazı medya kuruluşları tarafından FETÖ iması yapıldı.

Başbakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre. Başbakan Binali Yıldırım'ın Galatasaray tribünlerinde açılan pankart ile ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdi.

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, Türk Telekom Arena'da yapmış oldukları 'Rocky Balboa' koreografisiyle ilgili FETÖ iddialarına, "Aylardır çalışmaları süren bir tribün şovunun, birkaç gün öncesinde konuşan, takip etmediğimiz bir 'şarlatanın' sözleriyle bağdaştırılma çabası kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık olduğu gibi Türk halkının aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.