Dilan Polat ve Sıla Doğu'dan Feyza Altun'a dava

Dilan Polat ve Sıla Doğu'dan Feyza Altun'a dava

Dilan Polat ve kokain içtiğini canlı yayında itiraf edip gözaltına alınan, evinde uyuşturucu madde bulunan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ablası Sıla Doğu, Avukat Feyza Altun'a dava açtı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat gündemden düşmemek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Lüks yaşantıları ve birbirlerine aldıkları pahalı hediyelerle kendilerinden söz ettirmeye çalışan Dilan Polat ve Engin Polat kara para aklama ve vergi kaçırma iddiasıyla da gündeme gelmişti.

Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu ise canlı yayında kokain içtiğini itiraf etmiş ve evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.

Sıla Doğu'nun evinde uyuşturucu madde bulunmuş, adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

 

"TÜKÜRMEYE DEVAM ET"

 

Güzellik merkezi şubeleri ve kendi kozmetik markası olan Dilan Polat'ın şatafatlı hayatının kaynağı didiklenirken, Avukat Feyza Altun'dan da dikkat çeken açıklamalar gelmişti.

Engin Polat'ın kurucusu olduğu Rise & Shine kozmetik markasını eleştiren Feyza Altun, "O ürünler fason üretim. Alıp kendi etiketlerini basıyorlar, ben üretim yapıyorum diyorlar. Şirket yine matrahsız Nilgül Yılmaz isimli bir kişi adına ve 2022’de kurulmuş. Ekrana tükürmeye devam edebilirsin" demişti.

Feyza Altun, Dilan Polat'a ait olan bu ürünlerin içinde kimyasal olmasına rağmen tamamen bitkiselmiş gibi tanıtıldığı için reklam durdurma cezası verildiğini de açıklamıştı.

Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Avukat Feyza Altun hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbire başvurduğu ortaya çıktı.

Feyza Altun, kararı sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi.

Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun kadın oldukları için değil, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddiaları nedeniyle gündeme geldiğinin altını çizen Altun, "Bu kanun 'kadın olduğu için şiddet gören' kadınları kapsar" dedi.

 

Feyza Altun'un açıklaması şöyle:

 

"Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkımda 6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbire başvurmuş. Zaten sizlere hakaret etmedim, aşağılamadım ve de şiddet tehdidinde bulunmadım. 6284 sayılı kanun SUSTURMA kanunu değildir. Ne iftirası atmışım çıkıp açıklayacaklar. Ayrıca zaten iletişim kuruyor da değilim. Mahkemelere bak, şiddet mağduru kadınlara koruma kararı vermezken kamuoyunu ilgilendiren hususlarda insanları susturmak için nasıl da kararları veriyorlar.

6284 sayılı kanuna aykırı bir karardır. Bu kanun “kadın olduğu için şiddet gören” kadınları kapsar. Dilan Polat kadın olduğu için değil hakkında kamuoyuna yansımış kara para ve vergi iddiaları nedeniyle konuşulmaktadır. Bir avukat olarak hukuki görüş bildirmek kamu görevimdir. Bu karar kamuoyunda infial yaratmalıdır."

 

6284 SAYILI KANUN NEDİR?


6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edilen ve 20 Mart 2012'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan yasadır.


6284 SAYILI KANUNUN AMACI NEDİR?


Kanunun amacı şiddet gören ya da bu yönde bir tehdit altında bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenlemektir. Kanun fiziksel şiddetin yanı sıra, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerini de kapsamaktadır. Kanunun yasalaşma süreci özellikle Türkiye'deki kadın hareketinin mücadelesi ve AİHM'nin Türkiye aleyhine verdiği kararların sonucunda hızlanmıştır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.