Diri diri yaktılar
Azerbaycan Kültür Derneği yöneticisi Selçuk Önal, Hocalı'da 6 binden fazla Azeri'nin katledildiğini belirterek, resmi kayıtlardaki 613 rakamının doğruyu yansıtmadığını söyledi.
Ermenilerin 26 Şubat 1992'de savunmasız 613 Azeri sivili şehit ettiği Hocalı Katliamı'nın 23. yıldönümünde, Azerbaycan Kültür Derneği yöneticisi Selçuk Önal gazetemize konuştu. Hocalı'da yapılan vahşetin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen Türk ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Önal, Hocalı'nın acısını hala buruk bir şekilde yaşadıklarını ve bu uğurda seslerini kimseye duyuramadıklarını söyledi.
SİLAHSIZLAR TANKLA TARANDI
Söz konusu katliamın yıl dönümü münasebetiyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten Önal, resmi kayıtların şehit sayısı olarak gösterdiği 613 rakamının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Katliama ilişkin çarpıcı bir iddiada bulunan Önal, "Rusya'nın tank, tüfek desteğini alan Ermeniler, o dönem 12 bin nüfuslu Hocalı'da 613 değil, 6 bin kişiden fazla Azeri'yi katletmiştir. Yakılanların ve toplu mezarlara gömülenlerin kayıtları yok. Devlet yetkilileri halen daha kesin rakamlara ulaşamamıştır" dedi. 20. yüzyılda yaşanan en büyük vahşetin Hocalı'da gerçekleştiğini hatırlatan Önal, Hocalı'daki vatandaşların sivil olduklarını ve kendilerini savunacak tek bir silahın dahi olmamasına rağmen hedefe alındıklarını vurguladı.
DÜNYA NEDEN SUSKUN?
23 yıl önce Azeri Türklerine yapılan vahşete karşı dünyanın sessiz durmasına bir türlü anlam veremediklerini anlatan Önal, "Konu Müslüman ve Türkler olunca nedense dünya susuyor. Biz bile kendimizi yeterince savunamıyoruz. Türk ve İslam dünyası bile sesini yükseltmiyor. Düşünün ki 26 Şubat'ta yaşanan katliamı dünya 2 Mart'ta öğrendi. Adeta bu olay herkesten saklanmaya çalışıldı. Onun için biz, Hocalı'da 613 kişinin öldürüldüğüne inanmıyoruz" diye konuştu. Ermenistan tarafından Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20'sinin yıllardır işgal edildiği dile getiren Önal, Ermenistan'ın kurulduğu anda 9 bin metrekare toprağa sahipken, bu toprağın şu anda 54 bine çıktığını ve bunların Azeri toprakları olduğunu kaydetti.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.