Dirk Kuyt'tan teröre karşı birlik çağrısı

Dirk Kuyt'tan teröre karşı birlik çağrısı

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen eski futbolcu Dirk Kuyt, Yeni Zelanda ve Utrecht’teki saldırılara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe ve Hollanda Milli Takımı’nın efsane isimlerinden Dirk Kuyt, son zamanlarda yaşanan saldırılar nedeniyle tepkisini dile getirdi.  

Dirk Kuyt, De Telegraaf Gazetesi’ndeki, ‘Koyu renkli, beyaz, Müslüman veya Hristiyan önemli değil’ başlıklı köşe yazsısında, sporcuların soyunma odasındaki davranışlarından örnek verdi. Kuyt, soyunma odasındaki saygı ve dayanışmanın, dünyaya örnek olması gerektiğini belirtti.

Dirk Kuyt, ‘Koyu tenli veya beyaz olmanız, Hristiyan ya da Müslüman olmanızın, hiç inanmamanızın önemli olmadığı bir soyunma odası düşünün. Birbirimize saygı duyduğumuz ve birbirimiz için ateşin içinden geçtiğimiz soyunma odası. Belki söylemesi uygulamaktan daha basit ama büyük dünyada birbirimiz için ateşe atlayabilseydik harika olurdu. Gelin, kimsenin inancı ya da rengine bakmadan insanlara saldırı düzenleyen herkese karşı beraber mücadele edelim’ ifadelerini kullandı ve tüm insanlığa çağrıda bulundu.

Hollandalı futbol adamı konuşmasının devamında, profesyonel futbol kariyerine başladığı Utrecht’te yaşanan saldırının, Yeni Zelanda’daki saldırı gibi kendisini çok etkilediğini vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.