Disney, Alibaba ile lisans anlaşması imzaladı

Disney, Alibaba ile lisans anlaşması imzaladı

ABD'li eğlence devi Walt Disney, Çin pazarından vazgeçmiyor. Şirket, Disney içeriklerinin Çin'in en ünlü video sitelerinden Youku'da yer alması için Alibaba ile lisans anlaşması imzaladı.

Disney'in Alibaba ile yüzlerce içeriğinin Çin'in popüler video sitelerinden Youku'da yer alması için lisans anlaşması imzaladığı açıklandı.  Alibaba'dan yapılan açıklamada, Alibaba Digital Media and Entertainment Group ile Disney'in iştiraki olan Buena Vista International arasında imzalanan anlaşmaya göre, 1000'i aşkın Disney içeriği Alibaba platformlarından izlenebilecek. İçerikler, Alibaba'nın sahibi olduğu Çin'in popüler video sitelerinden Youku'da yer alacak.

Anlaşmanın maliyeti ile ilgili açıklama yapılmadı. Disney, 2015'de yine Alibaba ile dijital televizyon içeriklerinin Çin pazarına girişi için anlaşmaya varmış, ancak yayınlar beş ay sonra Çinli regülatörler tarafından durdurulmuştu.

Youku, Çin'de her gün 1,2 milyarlık görüntülenme rakamına sahip. Site, daha önce de Warner Bros., Paramount, Fox, NBCUniversal ve Sony Pictures Television gibi devlerle lisans anlaşmaları imzalamıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.