Diyabetli çocukların basket heyecanı

Diyabetli çocukların basket heyecanı

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Turnuvası kapsamında Tip 1 diyabetli çocuk ve genç basketbolcular, bu yıl üçüncü kez bir araya gelerek ünlülerle ‘Arkadaşım Diyabet Basketbol Gösteri Maçı’ yaptı.

Geçtiğimiz gün Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen ve aralarında Alper Saruhan, Tamer Oyguç, Gürkan Açıkgöz, Erhan Güleryüz ve Tanju Eksik gibi sanat ve spor camiasından ünlü isimlere karşı oynayan Tip 1 diyabetli çocuk ve genç takımı maçı 36-26’lık skorla kazandı.

Diyabetli Çocuklar Vakfı (DİYAÇEV) ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) tarafından sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen gösteri maçıyla, Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin de herkes gibi spor yaparak yaşamlarında fark yaratabileceklerine dikkat çekildi. TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz, “TÜBAD Turnuvası kapsamında bu yıl üçüncü kez oynanan ‘Arkadaşım Diyabet Basketbol Gösteri Maçı’ artık turnuvanın geleneksel bir etkinliği haline geldi.  Gösteri maçı, Tip 1 diyabetli basketbolcu çocuk ve gençlerimizin spor hayatına devam ederek başarılı olabileceklerini tüm topluma gösteriyor” dedi.

 

Toplumda sanılanın aksine diyabetin çocuklarda da görüldüğüne dikkat çeken Diyabetli Çocuklar Vakfı (DİYAÇEV) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, günümüzde diyabetli çocuk ve gençlerin uygun tedaviyle normal ve başarılı bir yaşam sürdürebileceklerini söyledi. Çocuk ve gençlerin “Diyabetle Arkadaş” olarak yaşıtları gibi her şeyi yapabileceklerini belirten Hatun, “Basketbol oyuncusu Alper Saruhan, ultra maratoncu Gürkan Açıkgöz ve Real Madrid oyuncusu Nacho Fernández gibi birçok diyabetli aynı zamanda birer başarılı sporcudur” dedi.    

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.