Donald Trump’tan skandal İsrail açıklaması: “Zamanı geldi”

Donald Trump’tan skandal İsrail açıklaması: “Zamanı geldi”

ABD Başkanı Donald Trump’tan çok konuşulacak İsrail açıklaması geldi. 

İsrail’in işgalci politikalarına destek veren Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Amerika için, İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki egemenliğini tanımanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan açıklama geldi.

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU BU AÇIKLAMADAN MEMNUN

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Twitter hesabından, “İran’ın Suriye’yi, İsrail’i yıkmak için bir platform olarak kullanmaya çalıştığı bir dönemde, Başkan Donald Trump, İsrail’in Golan Tepeleri’nin egemenliğini cesaretle kabul ediyor, teşekkürler Başkan Trump” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Golan Tepeleri hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. İbrahim Kalın açılamasında, ‘ABD yönetiminin Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in Golan Tepeleri’ne yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışması, işgal politikasına destek vermek ve çalışmalarını derinleştirmek demektir’ dedi.

NUMAN KURTULMUŞ VE MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Donald Trump’ın işgalci İsrail hakkındaki sözlerini, AKP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Bölgemizi daha da karıştırmaya neden olacak art niyetli bir yaklaşım’ olarak yorumlarken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ABD’nin İsrail’in uluslararası hukuka aykırı politikasını meşrulaştırma çabalarının bölgede daha fazla şiddet ve acıya neden olacağı uyarısında bulundu.

İşte Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu'nın paylaşımları:

numan-kurtulmus.jpg

mevlut-cavusoglu.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.