DSÖ maske kararını değiştirdi! Bez maskeye şart getirdi

DSÖ maske kararını değiştirdi! Bez maskeye şart getirdi

'Sadece hastalar maske taksın' açıklaması yapan DSÖ önerilerini güncelledi ve açık alanlarda herkesin maske takması konusunda uyardı. Kumaş maskelerin koruyucu olması için de üç katman şartı getirildi.

Koronavirüsle mücadelede sosyal mesafe ve maske şart olarak ilan edildi. Pek çok ülkede toplu taşımada ve market gibi kapalı alanlarda maske takma zorunlu.

DSÖ TAVSİYELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hasta olanların virüsü bulaştırmamak için maske takması gerektiğini, bunun dışında sağlıklı kişilerin maske takmasına gerek olmadığını duyurmuştu. Kurumdan, bu önerinin yanı sıra kumaş maskelerle ilgili tavsiyeleri de değiştirdikleri yönünde bir açıklama geldi.

Dr. Maria Van Kerkhove, sağlıklı kişiler de dahil herkesin kamuya açık ortak kullanım alanlarında maske takması gerektiğini söyledi.

MASKE KORUYOR

Cerrahi maskelerin yanı sıra kumaş maskelerin de koruyucu olduğunu ifade eden Kerkhove, “Yeni araştırma sonuçlarımız var. Kanıtlar gösteriyor ki, eğer düzgün bir şekilde kullanılırsa enfeksiyon taşıyan potansiyel damlacıklara karşı koruyuculuk sağlar” dedi.

BEZ MASKEDE 3 KATMAN ŞARTI

Kerkhove, maskenin üç katmandan oluşması gerektiğini, dıştaki ilk katmanın polyester benzeri bir kumaş olması, ikinci katmanın da filtre görevi görmesi gerektiğini belirtti.

Kerkhove, maske kullanımına rağmen sosyal mesafeyi de elden bırakmamak gerektiğini yineledi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.