Dünya alarmda! British Airways tüm Çin uçuşlarını durdurdu

Dünya alarmda! British Airways tüm Çin uçuşlarını durdurdu

Son dakika bilgisine göre; British Airways, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra başka ülkelere de yayılan yeni tip koronovirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132'ye çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, teyitli vaka sayısının ise 1459 artarak 5 bin 974'e çıktığını açıkladı.

Çinli yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada ülkede koronavirüsün bulaştığı toplam kişi sayısını 27 Ocak itibarıyla 4 bin 515 olarak vermişti.

16 ülkeye yayılan virüsle ilgili olarak kitlesel tahliye çalışmaları da başladı.

 

TÜRK VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLECEK

 

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, virüsün ilk çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki 32 Türk vatandaşı tahliye edileceğini açıkladı.

NTV'ye konuşan Önen, "Vaka sayısı 6 bini geçti. 44 bin kişi karantinada. Vuhan bölgesinde özellikle karantina şartları uygulanıyor" dedi.

 

Türkiye'de bazı sosyal medya hesaplarında abartılı ve yanlış bilgiler olduğunu belirten Önen, yurda getirilecek vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

 

"Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye'ye getirilecek. Türkiye'ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok."

 

ABD'nin Pekin Büyükelçiliği de, çarşamba günü uçakla elçilik çalışanlarının tahliye edileceğini açıkladı.

 

ÇİN UÇUŞLARI DURDURULDU

 

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri'nde de ilk vaka tespit edildi. British Airways de, Çin’e yaptığı uçuş seferlerini koronavirüs nedeniyle durdurdu.

Salı günü de Japon hükümeti vatandaşlarının tahliyesi için Çin'e bir uçak göndermişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Çin dışında tespit edilen 60'tan fazla vakanın rastlandığı ülkeler arasında Fransa, Almanya, Kanada, Avustralya ve Güney Kore de var.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bazı Avustralya vatandaşlarının koronavirüsün ortaya çıktığı Hubei eyaletinden ayrılmalarına yardımcı olacaklarını ve onları Christmas Adası'nda karantinaya alacaklarını duyurdu.

 

Çin dışındaki yeni tip koronavirüs vakaları şöyle sıralanıyor:

 

Ondört vaka: Tayland

Yedi vaka: Malezya

Beş vaka: ABD, Avustralya, Singapur, Tayvan

Dört vaka: Güney Kore, Japonya, Almanya

Üç vaka: Fransa

İki vaka: Vietnam

Bir vaka: Nepal, Kanada, Kamboçya, Sri Lanka

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.