Dünya bunu konuşuyor: Messi Barcelona'dan resmen ayrıldı

Dünya bunu konuşuyor: Messi Barcelona'dan resmen ayrıldı

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, Messi'nin sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin gerçekleştirilen üst düzey görüşmelerde, 'finansal ve yapısal engeller' nedeniyle 'beklenen sonuca' varılamadığı belirtildi.

MESSİ HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

 

Açıklamada, "Barcelona ve Lionel Messi bir anlaşmaya varmasına ve her iki tarafın da bugün yeni bir sözleşme imzalama konusundaki net niyetine rağmen, finansal ve yapısal engeller (La Liga düzenlemeleri) nedeniyle imzalar atılamadı. Bu durumun bir sonucu olarak Messi, Barcelona'da kalamayacak. Her iki taraf da oyuncunun ve kulübün isteklerinin nihayetinde yerine getirilmeyeceğinden derin üzüntü duyuyor" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, "Barcelona, ​​kulübün büyümesine yaptığı katkılardan dolayı oyuncuya yürekten teşekkür eder ve kişisel ve profesyonel yaşamında gelecek için en iyi dileklerini sunar" dendi.

Messi gelişmeyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

 

Kariyerini 16 yıldır Barcelona'da sürdüren 34 yaşındaki yıldız, 10 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi, 9 İspanya Kral Kupası, 7 İspanya Süper Kupa, 3 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Kulüpler Şampiyona, 6 Ballon d'Or ve 6 Altın Ayakkabı ödülü kazandı. Barcelona formasıyla 778 maça çıkan Messi, 672 kez fileleri havalandırırken, 303 de asist yaptı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.