Dünya genelinde vaka sayısı 3 milyonu aştı! İşte dünyadaki son durum

Dünya genelinde vaka sayısı 3 milyonu aştı! İşte dünyadaki son durum

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs tüm dünyaya felaketi yaşatmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 3 milyonu aşarken ölü sayısı ise 208.517'e ulaştı.

Tüm dünya ülkelerini evlerine hapseden koronavirüs aralık ayının başından bu yana gündemden düşmüyor. Ülkeler yeni kararlar ve tedbirlerle vaka sayısı ve ölü sayısını kontrol altına almaya çalışıyor. 

TÜRKİYE'DE SEVİNDİREN TABLO

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün (27 Nisan) için son rakamları açıkladı ve korona tedavisinde ülkemizin başarısının altını çizdi. Koca, corona virüste bugünkü vefat sayısının 95 artarak 2 bin 900'e çıktığını açıkladı. Ayrıca bugünkü yapılan 20 bin 143 testte 2 bin 131 vakanın belirlendiğini duyurdu. Ülkemizde toplam vaka sayısı 112.216'ya ulaştı. Peki dünyada son durum ne? İşte detaylar...

 

ABD KORONANIN MERKEZ ÜSSÜ

Johns Hopkins Üniversitesi'nin yayınladığı haritaya göre şu an vaka sayısının en fazla olduğu ülke 979.077 sayısı ile ABD. Özellikle New York'da ölü sayısı ve hastane yoğunluğu oldukça fazla. ABD'de ölü sayısı 17.515'e ulaştı. 

 

İSPANYA'DA SON DURUM

Vaka sayısında ABD'yi takip eden ülke ise İspanya. Toplamda 229.422 vaka bulunan İspanya'da ölü sayısı 23.521'e ulaştı. Bu rakamla ölüm sayısının en fazla olduğu İtalya'nın hemen ardından geliyor. 

 

ÖLÜ SAYISI EN YÜKSEK ÜLKE: İTALYA

Koronadan en fazla etkilenen bir diğer ülke ise İtalya. Turizm açısından oldukça önemli bir ülke olan İtalya'da vaka sayısı 199.414'ü buldu. 26.977'ye ulaşan ölü sayısı ile ise dünya sıralamasında 1. duruma geldi. 

 

FRANSA'DA KORONAVİRÜSTE SON DURUM

162.220 vaka sayısı ile Fransa koronavirüs dünya haritasında 4. sırayı aldı. Fransa ölü sayısı olarak ise 23.293 kişi ile 3. sırada yer alıyor. 

İNGİLTERE'DE VAKA SAYISI ARTIYOR

Koronavirüste vaka sayısında 21.092 kişi ile 5. sırada olan İngiltere'de 21.092 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısında ise Fransa dünya sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

 

İŞTE DÜNYADAKİ ÜLKERE GÖRE VAKA SAYISI SIRALAMASI:

 

ulke.jpg

 

İŞTE DÜNYADAKİ KORONADAN ÖLENLERİN ÜLKELERE GÖRE SAYISI: 

 

ulke2.jpg

 

 

dunya-002.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.