Dünya Kupası’nda bir ilk! Sarı kartla gruptan çıktılar

Dünya Kupası’nda bir ilk! Sarı kartla gruptan çıktılar

Dünya Kupası tarihinde bir ilk yaşanıyor. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir takım Fair Play kuralı ile gruplardan çıkmayı başardı.

2018 Dünya Kupası'nda daha önce yaşanmayan bir olay yaşandı. Japonya grup maçlarında daha az sarı kart gördüğü için gruptan çıkma şansı elde etti.

Japonya, Polonya'ya 1-0 yenilmesine rağmen Senegal'den daha az sarı kart gördüğü için Kolombiya ile birlikte gruptan çıkan takım oldu.

Kolombiya, Senegal galibiyeti ile birlikte puanını 6'ya yükseltip grubu lider tamamlarken Senegal ve Japonya 4 puan aldı, ikisi de 4 gol atıp, 4 gol yedi. Bu durumda Dünya Kupası tarihinde ilk kez fair play kuralı uygulandı. Kurala göre daha az kart gören takım bir üst tura çıkıyor. Fair play kuralında sarı kartlara 1, kırmızı kartlara 2 puan veriliyor. Daha az puanı olan avantajlı sayılıyor.

JAPONYA 4 - 6 SENEGAL

Polonya karşısında ilk yenilgisini yaşayan Japonya, 3 maçta 4 sarı kart görürken Senegal ise gördüğü 6 sarı kart nedeniyle turnuvadan elendi. Japonya, mağlup olması halinde sarı kart avantajı nedeniyle mağlup olduğu Polonya maçının son dakikalarında atak yapmadı ve savunmada bekledi. Senegal ise son dakikalarda yoğun baskı uygulasa da turnuvadan elenmekten kurtulamadı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.