Dünya Sağlık Örgütü’nden çocuklara 36 dilde koronavirüs salgını hikaye kitabı..Aralarında Türkçe de var..Tıkla indir

Dünya Sağlık Örgütü’nden çocuklara 36 dilde koronavirüs salgını hikaye kitabı..Aralarında Türkçe de var..Tıkla indir

Dünya Sağlık Örgütü’nden çocuklara 36 dilde koronavirüs salgını hikaye kitabı..Aralarında Türkçe de var..Tıkla indir

WHO (Dünya Sağlık Örgütü), Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere insani yardım sektöründe çalışan 50'den fazla kuruluşun işbirliğiyle  çocukların koronavirüs salgınını anlayabilmesi ve kabullenebilmesi için 36 dilde hikaye kitabı yayınladı. Yayınlanan dillerin arasında Türkçe’de var. Böylelikle kitap mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşabilecek.

 

who2.jpg

Kitap hem  çevrimiçi internetten indirebileceğiniz bir şekilde hem de sesli kitap olarak yayınlandı.

 

Kitap 06-11 yaşındaki çocuklara hitap ediyor.Kitabın ismi "Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar' ve kitapta, 'Ario' isimli fantastik  bir kahraman aracılığıyla, çocukların kendilerini, ailelerini ve arkadaşlarını koronavirüsten nasıl koruyabilecekleri ve yeni ve değişken bir gerçeklikle karşılaştıklarında nasıl güç durumların üstesinden gelebilecekleri anlatılıyor.

Kitabın Türkçe versiyonu için TIKLA 

 

WHO Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, kitapla ilgili olarak, "Geçmişteki insani acil durumlar gençlerin hayatları tepe taklak olduğunda korkularını ve kaygılarını gidermenin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Çocukları saat dilimleri ve kıtalar arasında yolculuğa çıkaran bu güzel kitabın, onların koronavirüs salgını sırasında pozitif ve güvende kalmaları için ne yapmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olmasını umuyoruz" dedi.

 

Projenin ilk aşamalarında, dünyanın dört bir yanından 1700'den fazla çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmen COVID-19 salgınıyla nasıl başa çıktıklarını paylaştı. Giriş, senaryo yazarı ve çizer Helen Patuck ve proje ekibine, hikayenin ve mesajlarının farklı geçmişlerden ve kıtalardan gelen çocuklarla yankılandığından emin olmaları çok kıymetliydi.

 

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.