Dünya Şeytan Sıcakları ile yanıyor

Dünya Şeytan Sıcakları ile yanıyor

1880 yılından beri kayıtlara geçmiş dünya tarihinin en sıcak ayı beş gün önce geride bıraktığımız Temmuz ayı oldu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO)’ nün yayınladığı son verilere göre 1880 yılından beri kayıtlara geçmiş dünya tarihinin en sıcak ayı beş gün önce geride bıraktığımız Temmuz ayı oldu. Bu açıklama tüm akıllara yaşanan iklim değişikliğini getirdi. Bir önceki rekor Temmuz 2016 tarihine ait.

iklim.gif

 

İklim değişikliklerini birçok insan önemsemiyordu fakat her geçen yıl kendini biraz daha hissettirmeye başladı ve muhtemelen gelecek yıllarda da kendini daha fazla önemsetecek. Çünkü her geçen yıl havalar biraz daha fazla ısınmakta, rekor sıcaklıklar yaşanmakta. 2016 Temmuz’unun rekor sıcaklığı ile bugün yaşanan rekor sıcaklık arasında sadece ve sadece 3 yıl bulunmakta.

iklim3-001.jpg

Basına açıklama yapan Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Antonio Guterres şunları söyledi: “Aynı zamanda 2015-2019 arasını kapsayan 5 yıllık süreç, kayda geçen en sıcak 5 yıl oldu.”

Guterres sözlerine şöyle devam etti; "WMO verileri, geçilmediği takdirde Temmuz ayının kaydedilen en sıcak ay olduğunu gösteriyor." diyen Antonio Guterres, "Geri dönüşü olmayan iklim bozulmaların engellemek, yaşamamız için hayatımızın mücadelesidir. Kazanmak zorunda olduğumuz bir yarıştır."

iklim4.jpg

Antonio Guterres’in bir de ilginç bir benzetmesi var; Guterres iklim değişikliğini buzdolabına benzetiyor ve şu anda gerçekleşen rekor sıcaklıkların sadece “suyun yüzeyinde kalan kısmı” olduğunu söylüyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü iklim değişikliğine ilişkin ulusları ve devlet yöneticilerini bir kez daha göreve çağırıyor ve bir an önce müdahalenin gerektiğinin altını çiziyor. Bazı devletler uyarılara kulak asmada uzmanların yaptığı uyarıları gençler dikkate alıyor ve devletlerden daha çok harekete geçip çeşitli eylemler düzenliyorlar ve dünya çapında destek alıyorlar. Dünya genelinde bu sıcaklıklara verilen isim ise "Şeytan Sıcakları". 

 

iklim5.jpg

Aslında iklim değişikliğinin yaşandığı ve sıcaklık rekorları arasında sürenin giderek kısalmasının farkına varabilmek için uzman uyarılarına bile gereksinim duyulmamakta çünkü belirtiler herkesin anlayabileceği ve gözlemleyebileceği basitlikte.

İnsanlık kontrolsüz şehirleşme ve sanayileşme sonucunda Dünya’ya geri dönüşü olmayan zararlar verdi. Çalışmalara göre Dünya doğa tarihinde ilk kez, bir canlı türü kitlesel yok oluşa neden olacak ve insanlık antropasin çağına girecek. Çalışmalara göre Dünya doğa tarihinde ilk kez, bir canlı türü kitlesel yok oluşa neden olacak. O canlı türünü de hepimiz çok yakından tanıyoruz; İNSANLIK…!

temmuz2.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.