Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçırdığını itiraf etti

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçırdığını itiraf etti

İspanya’da 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan şarkıcı Shakira'ya 3 yıl hapis ve 14,5 milyon avro vergi ve 7,3 milyon avro para cezası verildi. Shakira, suçlamaları kabul ederek anlaşma yoluna gitti.

Şarkıcı Shakira, İspanya’da 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanıyordu. Savcılık, şarkıcının bu dönemde İspanya’da ikamet ettiği için vergi mükellefi olduğunu, gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesi’nden gizlemek için bir şirket ağı kullandığını iddia ediyordu.

Shakira, suçlamaları kabul ederek anlaşma yoluna gitti. Anlaşmaya göre şarkıcı, 3 yıl hapis ve 14,5 milyon avro vergi ve 7,3 milyon avro para cezası aldı. Ancak adli sicilinin temiz olmasından ve ek olarak ödediği 432 bin avrodan dolayı cezanın ertelenmesi koşuluyla cezaevine girmeyecek.

Shakira’nın ancak gelecekte benzer bir suçtan hüküm giymesi halinde Barselona İl Mahkemesi’nde alınan hapis cezası kararının yürürlüğe girme olasılığı gündeme gelecek.

Eski Barselonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikte olduğu zamanda bir dönem Barselona’da yaşayan Shakira, ülke yasalarına göre 183 günden fazla burada ikamet ettiği için vergi mükellefi olmuştu.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum