Dünyada gerilim tırmanıyor! ABD'nin Çin'den sonra Rusya ile de ilişkileri gerildi!

Dünyada gerilim tırmanıyor! ABD'nin Çin'den sonra Rusya ile de ilişkileri gerildi!

Ruslar, ABD'yi açık açık uyardılar: Sizinle çok ciddi görüşeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin 2. Dünya Savaşı sonuçlarını ve Sovyetler Birliği’nin bu savaştaki rolünü sürekli çarpıttığını ve 2. Dünya Savaşı'na yönelik propaganda yaptığını belirterek, Moskava ile Washinton’un “çok ciddi” bir görüşme yapmayı planladığını; “Tüm dünyanın Zafer’in 75. yılını kutladığı sırada bile Washington’da devam eden Nazizmi yenilgiye uğratma sonuçlarını ve ülkemizin belirleyici katkısını çarpıtma girişimleri büyük infial yaratıyor. Maalesef bu tür yaklaşım, ülke liderleri Vladimir Putin ve Donald Trump’ın, Sovyet ve ABD askerlerinin 1945’te Elbe nehri üzerinde gerçekleştirdikleri tarihi görüşmenin yıldönümü vesilesiyle 25 Nisan’da kabul ettiği açıklama ile açık bir çelişkiye giriyor” sözleriyle açıkladı.

Beyaz Saray’ın Instagram ve Twitter hesaplarından yapılan paylaşımda, Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratan ülkelerin ABD ve İngiltere olduğu ifade edilirken Sovyetler Birliği anılmamıştı.

ABD’li yetkililerin, “Kızıl Ordu ve Sovyet halkının yadsınamaz rolü ve tüm dünya için verdikleri muazzam ve ölçülemez fedakarlıklarının hakkını en azından kelimenin yarısıyla verme cesaretini ve isteğini bulamadığı” ifade edilen açıklamada, ABD’nin resmi temsilcilerinin bu konudaki “son derece bencil” açıklamalarına dikkat çekti.

Tarihi gerçeklerin, Sovyetler Birliği ve Rusya’ya karşı duyulan sempati veya antipatilere bağlık olmaksızın göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Beyaz Saray’ın paylaşımlara Rusların dışında, tarihini bilen Amerikalılar ve dünyanın her yerinden insanlar tarafından verilen tepkiler bunun en güzel kanıtı. Doğru ve tarihsel gerçeklere dayanan yorumların düzenli olarak kaldırılması dikkat çekicidir. Bu, usanmadan “ifade özgürlüğüne saygısından” bahseden “dünyanın en demokratik ülkesinde” yapılıyor!

Eski kuşağın savaşta sergilediği kahramanlığın, onsuz da zor dönemden geçen ikili ilişkilerde yeni bir soruna dönüşmemesi gerektiğini” ifade etti.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.