Dünyayı karıştıran adam

Dünyayı karıştıran adam

Son günlerde iflas ve intiharlarla anılan sanal para birimi Bitcoin'in ilk yaratıcısı Satoshi Nakamoto'ya ilk kez ulaşıldı. Bugüne kadar basın karşısına çıkmayan Nakamoto'nun Los Angeles'ta gözlerden uzak mütevaiz bir yaşam sürdürdüğü ortaya çıktı. Nakamoto kendisini bulan Newsweek muhabirine artık "Bitcoin ile ilgim kalmadı" dedi.


Önce en büyük Bitcoin işlem platformu Mt.Gox'un iflas etmesi ardından da bugün Bitcoin platformlarından First Meta'nın CEO's Autumn  Radtke'nin intihar etmesinin ardından gözler yine Bitcoin'e çevrildi.

Amerikan Newsweek dergisi günde 500 milyon dolar işleme konu olan Bitcoin'in ilk yaratıcısına ulaştı. İki aylık araştırmanın sonunda dergi Bitcoin'in 64 yaşındaki Japon asıllı Amerika vatandaşı Satoshi Nakamoto'yu buldu.

Nakamoto'nun Bitcoin yaratıcısı olduğu bilinmekle birlikte bugüne kadar bu isminin sahte olduğu iddia ediliyordu. Bitcoin'in bugüne kadar ortaya çıkmayan gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun Los Angeles'ta mütevazi bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı.

"ARTIK İLGİM KALMADI"
 
Newsweek muhabrinin sorusuna kısa yanıt veren Nakamoto "Benim artık Bitcoin ile ilgim yok, yorum yapamam. Başka insanlara devrettim. Artık onlar Bitcoin'i yönetiyor. Benim Bitcoin ile bir bağım kalmadı" dedi.

California State Polytechnic Üniversitesi Fizik bölümünden mezun Nakamoto'nun Bitcoin ile ilişkilendirilmesi 2008'de "Satoshi Nakamoto-Bitcoin" mahreciyle yayınladığı dijital para birimi hakkında bir makalaye kadar gidiyor.

Bitcoin'in büyümesi ile birlikte Nakamoto'nun Bitcoin'in yaratıcısı olduğu dile getirilmiş ancak Nakamoto hiç basın karşısına çıkmamıştı. Bu da Nakamoto'nun aslında takma ad kullandığı yorumlarına yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.