Ebulfez Elçibey’in eşi hayatını kaybetti

Ebulfez Elçibey’in eşi hayatını kaybetti

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in eşi Halime Hanım İstanbul’da vefat etti.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının mimarı ve Türk Dünyası’nın Liderlerinden eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in eşi vefat etti.

Ebulfez Elçibey’in eşi, Çilenay Hanım ve Erturgut Bey’in anneleri Halime Elçibey Hanım bugün İstanbul’da hayatını kaybetti.

Merhume Halime Hanım’ın cenazesinin Azerbaycan’a götürüleceği öğrenildi.

Cenaze defin günü henüz belli değil, ancak cenazenin Nahçivan, Keleki köyüne defnedileceği bildirildi.

Cenazenin Azerbaycan’a götürülmesi için gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından defin günü ile ilgili bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

İstanbul Meddical Park Hastanesinde tedavi görmekte olan ve bugün hayatını kaybeden Halime Elçibey'in cenazesinin yarın Azerbaycan/Nahçivan'a götürülecek.

siyasetcafe olarak merhume Halime Hanım'a Tanrı'dan rahmet ailesine ve Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.

 

Ebulfez Elçibey ve ailesi yemekte (Mart 1999) . Solda sağa; Simuner Hanım, Halime Hanım, oğlu Turgut ve kızı Çilenay Hanım

ebulfez-elcibey.jpg

ELÇİBEY HAKKINDA 

Azerbaycan ile Türkiye'nin birleşmesini savunan, işgal altındaki Türk topraklarını birleştirme ülküsüne hayatını adayan Türk Dünya’sının ölümsüz Lideri Elçibey, Atatürk’ün yaşamını yitirdiği 1938 yılında Nahçıvan’da dünyaya gelen Ebulfez Elçibey’in babası İran Azerbaycan’ından Kadirkulu Bey annesi ise Anadolu’dan Nahçıvan’a göçen Mehrinisa Hanım’dır.

 

Azerbaycan Devlet Üniversitesi Doğu Dilleri Enstitüsü’nde Arapça okumuş, yurt dışında Azerbaycan Türkçesi tercüman olarak görev yapmıştır.

 

Öğrencilik yıllarından beri ülkesini seven, işgalcileri reddeden ecdadını bilen biri olarak öne çıktı. Kırkın üzerinde edebiyattan tarihe birçok kitap yazdı. Kendisini 'Ben Atatürk’ün esgeriyim' şeklinde ifa etmiş, Kuzey ve şimdiki İran topraklarında bulunan Güney Azerbaycan’ın birleşmesi gerektiğini dile getirmiştir.

 

Azerbaycan’ın Sovyetler Birliği’nden ayrılması gerektiğini söylemiş, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Azerbaycan’ın ikinci cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Türkiye ile gönül bağını her Türkiye ziyaretinde birleşmekten bahsederek gösterdi.

Elçibey 62 yaşında hayatını kaybetti.

 

 

42168.jpg

 

 

Elçibey ve Türkeş Azatlık Meydanında 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.