Ece Erken'in eşinin katillerine istenen ceza belli oldu

Ece Erken'in eşinin katillerine istenen ceza belli oldu

Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, geçen yıl Bakırköy'de cinayete kurban gitmişti. 20 kişinin yargılandığı cinayet davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun geçen yıl Bakırköy’de silahla öldürülmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanıklar Ali Yasak ve Kadir Yasak’ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan onikişer yıldan onsekizer yıla, yine sanık Kadir Yasak’ın müşteki Murat Bilmez’e yönelik “silahla yaralama” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçundan da 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıklar Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürmeye yardım etme” suçundan altışar yıldan dokuzar yıla kadar hapis cezası istenen mütalaada, sanık Abdulkadir Kara’nın da “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanık Gökhan Karakan’ın “yağmaya teşebbüs etme” suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla , sanık Kerem Öztürk’ün de “yağmaya teşebbüs etmeye azmettirme” suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, sanık Batuhan Aldatmaz’ın “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından toplam 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması gerektiği belirtildi.

Mütalaada, 9 sanığın “suçluyu kayırma” suçundan altışar aydan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, 3 sanığın ise tüm suçlardan beraati istendi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.