Eğitime kar engeli: Bir ilimizde okullar tatil edildi

Eğitime kar engeli: Bir ilimizde okullar tatil edildi

Valilik, yoğun kar yağışının ardından eğitime 1 gün ara verildiğini resmen açıkladı. İşte sıcak gelişmenin detayları;

Ülke genelinde etkisini artıran kar yağışı, eğitim-öğretim hayatını da olumsuz yönde etkiliyor. Valilik, öğrencileri sevindiren haberi verdi.

Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde aniden bastıran kar yağışının ardından okullar bugün tatil edilmişti. Kar yağışının il genelinde etkisini artırmasının ardından Valilik yeni bir açıklama yaptı ve okulların tatil edildiğini belirtti.

VAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van Merkez’de ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, eğitim-öğretim hayatını olumsuz yönde etkiledi. Konu ile ilgili Van Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, merkez ilçelerimiz; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile taşra ilçelerimiz; Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp ve Saray’da eğitim-öğretime yarın ara verilmiştir.

Valilikten yapılan açıklamada okulların 25 ARALIK SALI günü (YARIN) tatil edildiği aynı zamanda kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerinde aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Van Valiliği bu sabah saatlerinde Bahşesaray genelinde etkili olan kar yağışının ardından eğitim-öğretime ara verildiğini duyurmuştu.

Bahçesaray’da dün başlayan kar yağışı bu sabah etkisini artırınca hayatı olumsuz etkilemiş, sürücüler zor anlar yaşarken eğitime de ara verilmek zorunda kalınmıştı.

Van Valiliği, Bahçesaray’da dünden beri etkili olan kar yağışının ardından ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiğini duyurmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.