El Kaide tekrar saldırıya geçti

El Kaide tekrar saldırıya geçti

EL KAİDE TEKRAR SALDIRIYOR

Suriye’de Halep’e bağlı Çobanbey Bölgesinde çatışımalar tekrar hızlandı. IŞID’a bağlı militanların Türkmen Köylerine saldırıları devam ediyor. Yaklaşık bir haftadır devam eden çatışmalarda Türkmen Tugayları yoğun çatışamaların ardından El Kaide’nin Suriye yapılanması IŞID güçlerini püskürtmüştü. Ağır kayıplar veren IŞID milislerini güçlendirerek Türkmen Köylerine tekrar saldırmaya başladı.
 
20 TÜRKMEN ŞEHİT OLDU
 
Suriye’de son günlerde devam eden çatışmalarda Türkmen Tugaylarına bağlı 20 savaşçı şehit oldu. Suriye’deki El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Suriye’nin kuzeyinde Türkmen köylerinin bulunduğu Tel Abyad ve Cerablus bölgelerinde Türkmenlere karşı şiddet uyguluyor. Çobanbey kasabasında, Türkmen Tugayları Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri arasından devam eden çatışmalar bir süre hafifledikten sonra yeniden şiddetlendi. Çatışmalar sırasında IŞİD'e destek vermek amacıyla  Cerablus , Rakka ve Tel Abyad kasabasından gelen çok sayıda  El Kaide militanın Çobanbey'e ulaşması üzerine çatışmalar şiddetlendi. Türkmenler ise Çobanbeyli kasabasına saldırıya geçerek bölgeyi kontrol altına almaya çalışan IŞİD güçlerine karşı direniyor.

STHA- HALEP TÜRKMENLERI/ ÇOBANBEY

SON DAKİKA: Çobanbey Kasabasını, Alcı ve Çubbin'ne yerleşen DAŞ (IŞİD) Haydutları tarafından ,Topçu ateşıne tutulmuş dır, şuan kadar 50'nın üzerinde Top mermısı Kasbaya istabet ettı ve 3 tane Vatandaşımız ağır yaralalandı ve Turkiye Hastanelerın de Tadavi görmektedır. Çobanbe'ın 2 KM Kuzeyınde sıcak çatışmaları haberlerı Bölgeden alınan son haberler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.