El Kaide Türkmenlere saldırdı

El Kaide Türkmenlere saldırdı

Terörö Örgütü El Kaide uzantısı Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD) Suriye'de Halep'in Çobanbey bölgesinde Türkmen Köylerine saldırıyor

EL KAİDE SURİYE’DE TÜRKMENLERE SALDIRIYOR

 

Terör Örgütü El Kaide uzantısı Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD) Suriye’de Halep’in Çobanbey bölgesinde Türkmen Köylerine saldırıyor. Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD) Çobanbey Türkmen Köyü'ne Ayyaşe köyü ve Kap Viran köyü tarafından yapılan saldırıları Türkmen güçleri tarafından püskürtüldü.
 
 
Türkmen Bölgeleri tehlikede
 
Mart 2011’den beri iç savaşın yaşandığı Suriye’de El Kaide uzantısı Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD) Türkmenlere saldırdı. Geçen hafta Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde kontrolün el Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütünün eline geçmesinin ardından  Türkmen aileler, sınırı geçerek Türkiye'ye sığınmıştı.
 
 
IŞİD TEHDİDİNDEN KORKUP KAÇTIK
 

Sınırı aşarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler arasında yer alan Husam Huso, daha önce Humus'ta kaldıklarını ve bombardımanın ardından Cerablus'taki kampa sığındıklarını anlatarak, "IŞİD Cerablus'u ele geçirdikten sonra tedirgin olduk. Çünkü El Kaide militanlarının Cerablus'ta onlarca kişiyi keserek öldürdüğünü öğrendik. Bulunduğumuz kamplara kurallar koydular ve kadınlara dışarı çıkma yasağı getirdiler. Hastalananları bir yere götüremiyorduk. Yaşananlardan bıkınca Türkmenler olarak canımızı kurtarmak adına kaçıp Türkiye'ye sığındık" dedi.
 

7 ay önce Humus’taki bombardımandan kaçarak Cerablus'a geldiğini anlatan Muhammed Cuma ise IŞİD'in kontrolü ele geçirdikten sonra ilçede zulüm yapmaya başladığını ve korkudan Türkiye'ye sığındıklarını ifade etti.
 
 
 

Güngör YAVUZASLAN

HABER /  Güngör YAVUZASLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.