Elon Musk savaş baltalarını çıkardı! Konu: Soros

Elon Musk savaş baltalarını çıkardı! Konu: Soros

X'in yeni sahibi Elon Musk, eski adıyla Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda ifade özgürlüğü hakkında konuştu.

Bir X kullanıcısı, nefret söyleminin arttığı iddia eden bir Amerikalı politikacıyı yalanlayarak bu hatalı verilerin sebebinin ifade özgürlüğünün kısıtlanmasından kaynaklı olduğu iddia etti. 

Amerikalı George Soros'un finanse ettiği STK'lar ve politikacıların "nefret olaylarının" arttığını iddia edilen bir haberin üzerine, Michael Shellenberger isimli kullanıcı, "Politikacılar ve George Soros'un finanse ettiği STK'lar "nefret olaylarının" arttığını söylüyor ama artmıyor. Veriler bunun tam tersini gösteriyor: azınlıklara karşı hoşgörü her zamankinden daha yüksek ve giderek artıyor. Nefret konusunda yanlış bilgi yaymalarının nedeni, ifade özgürlüğüne yönelik acımasız baskıyı meşrulaştırmaktır." şeklinde bir yorumda bulundu.

Bu yorumun üzerine Elon Musk ifade özgürlüğü üzerine X platformunun harekete geçeceğini söylediği bir tweet attı. Elon Musk, 'Kesinlikle. X bunu durdurmak için yasal yollara başvuracak. Keşfin başlaması için sabırsızlanıyorum.' dedi.

 

ELON MUSK'A ANTİSEMİTİK SUÇLAMASI


ELON Musk geçtiğimiz aylarda Twitter hesabından Marvel Comics'in karakterlerinden "insanlıktan nefret eden ve "medeniyetin her türlü dokusunu yıpratmaya çalışan Magnate karakterine atıfta bulunarak Amerikalı Yahudi olduğu bilinen milyarder George Soros için, "Soros bana Magnate'i hatırlatıyor" diye yazdı. 

Bu tweetin üzerine Musk antisemitik olmakla suçlandı. Musk'ın bu ifadeleri sebebiyle Yahudi karşıtı olup olmadığı CNBC kanalında katıldığı bir röportajda kendisine soruldu. 

Musk "Olsam olsam ben bir tür semitik olurum." dedi ve Soros'la ilgili görüşlerini savunarak "Bu benim görüşüm. İstediğim her şeyi söylerim." diyerek ifade özgürlüğüne atıf yaptı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.