Elon Musk'ın tartışmalı beyin çipi için insan deneyleri başlıyor

Elon Musk'ın tartışmalı beyin çipi için insan deneyleri başlıyor

Elon Musk'ın beyin çipi üreten girişimi Neuralink ilk insan deneyine hazırlanıyor. Şirket, hasta alımına başlamak için bir inceleme kurulundan onay aldı.

SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, ilk insan deneylerine başlamak için onay aldı. Şirket, felçli hastalar üzerinde beyin implantının klinik deneylerini başlatacak.

Neuralink'ten yapılan açıklamada, şirketin omurilik yaralanmaları nedeniyle felç geçiren hastalarda implantı test etmek için hastalar aradığı belirtildi. Deneylerin yaklaşık 6 yıl sürmesi planlanıyor.

Neuralink, beyin çiplerinin felçli hastaların hareketlerini kontrol etmesine yardımcı olabileceğini umuyor. Şirket, daha önce maymunlar üzerinde yaptığı deneylerde, çiplerin hayvanların hareketlerini kontrol etmeyi başardığını göstermişti.

Uzmanlar, Neuralink'in beyin implantlarının güvenli ve etkili olduğunu kanıtlamanın zor olabileceğini belirtiyor. Ancak şirket, bu teknolojinin felç ve diğer nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde devrim yaratabileceğini düşünüyor.

 

İşte Neuralink'in insan deneyleri hakkında bilmeniz gerekenler:

 

- Deneyler, omurilik yaralanmaları nedeniyle felç geçiren hastalarda yapılacak.

- Deneyler, yaklaşık 6 yıl sürecek.

- Deneylerin nerede yapılacağı ve kaç katılımcıyı içereceği henüz açıklanmadı.

- Beyin implantının güvenli ve etkili olduğunu kanıtlamak zor olabilir.

Neuralink'in beyin implantları, felç ve diğer nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde devrim yaratabilecek bir potansiyele sahip. Ancak bu teknolojinin güvenli ve etkili olduğunu kanıtlamak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.  Girişimin ticari kullanım için onay almasının 10 yıldan fazla sürebileceğini belirtiyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.