Endonezya’da sel felaketi! En az 92 kişi hayatını kaybetti

Endonezya’da sel felaketi! En az 92 kişi hayatını kaybetti

Endonezya’da yaşanan sel felaketi nedeniyle en az 92 kişi hayatını kaybetti, 160 kişi de yaralandı. Yapılan açıklamalara göre, 75 kişinin kayıp olduğu ve 8 bin 507 kişinin ise evlerinden olduğu öğrenildi.

Endonezya’nın doğusunda bulunan Papua eyaletinde yaşanan sel felaketi nedeniyle en az 92 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ordu kaynaklarından yapılan açıklamada, hafta sonu meydana gelen sel ve toprak kaymalarından kaynaklanan yaralı sayısının ise 160 olduğu belirtildi.

DHA’da yer alan habere göre, Papua Eyaleti Ordu sözcüsü Muhammed Aidi, eyaletin başkenti Jayapura’daki sel felaketinin ardından 75 kişinin halen kayıp olduğunu açıkladı. Öte yandan, yerinden olan kişi sayısının 8 bin 507’ye çıktığı, dağlardaki bir bölgeye halen erişilemediğini, çünkü bölgeyi birbirine bağlayan köprünün yıkıldığı açıklandı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Jayapura ve Sentani’deki sel ve toprak kaymalarından dolayı insanların hayatlarını kaybettiklerini, evlerin yıkıldığını ve halkın yerlerinden olduğunu söyledi. Guterres ayrıca, mağdurların ailelerine, Endonezya halkına ve hükümete başsağlığı dileklerini iletti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.